Değişen Yönleri İle MEB İzin Yönergesi

Yeni dönemde meb izin yönergesi içerisinde köklü değişiklikler yapılmıştır. Bu yeni yönergede biraz gecikmiş bir düzenleme olmakta, en son 13.02.2011 tarihinde 6111 sayılı torba yasa ile düzenleme yapılmıştı.

03.04.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-17:14) Değişen Yönleri İle MEB İzin Yönergesi

Bu torba yasada izin konusunda pek çok değişim yapılsa da MEB bu konu da herhangi bir değişim yapmamıştır. Yönergeler genel anlamı ile tüzük ve kanunları açıklayıcı hukuki metinler olmaktadır. Yönetmelik şeklinde işlevleri bulunur.

Değişen Yönetmelik ile Gelen Haklar

Doğum sonrasında aylıksız olarak alınabilecek izin bir yıldan iki yıla çıkarılmıştır. Evlilik izni ise 5 günden 7 güne kadar uzatılmıştır. Ölüm izni konusunda ise sadece eş, anne- baba, çocuk için sınırlı olan izin, eşin birinde derece yakınları da bu kapsama alınmıştır. Bu izin kapsamında izinler 5 günden 7 güne çıkarılmıştır. Babaların doğum izni ise 3 günden 10 güne çıkarılmıştır. MEB biraz geç olsa da düzenlemeleri yaparak çalışanlarının bu haklardan mahrum kalmasının önüne geçmiştir.

İzin Vermeye Yetkili Amirler

Merkezde yani bakanlıklarda müsteşar, müsteşar yardımcıları, diğer birim amirlerine bağlı olan müsteşar yardımcıları, grup başkanlarına birim amirleri, diğer memurlara grup başkanları meb izin yönergesi içerisinde izin verme yetkisine sahiptir. Taşrada ise İl Milli eğitim müdürlerine valiler, ilçe milli eğitim müdürlerine kaymakamlar izin verebilmektedir. Bunun yanında il eğitim müdürleri il eğitim denetmenlerine ve müdür yardımcılarına izin verebilmektedir.

Mazeret İzni

Kadın memurlara doğumdan önce 8 ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta doğum izni verilir. Çoğul gebelik durumlarında ise bu süreye iki hafta eklenebilir. Doğum erken geçer ise doğum sonrası öncesinde kullanılmayan izinler kullanılabilir. Anneni ölümü durumunda bu izni baba kullanabilir. Kadın memur emzirme için analık izni bitim tarihinden itibaren altı ay günde üç saat, ikinci altı ay günde bir buçuk saat izin kullanabilir. Bunlar memurlara verilmesi zorunlu izinlerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal