Cumhurbaşkanı'ndan Öğretmenlere Müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarla müjde üstüne müjde verdi.

23.10.2018-16:16 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-17:14)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlik meslek kanunun çıkarılacağını, sözleşmeli öğretmenlik süresinin 4 sene indirileceğini ve öğretmenlik için pedagojik formasyon şartının artık aranmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

2023 Eğitim Vizyonu Belgemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Eğitim-öğretim hedeflerimizin en başında bulunuyor. 7,5 milyar liradan 92,5 milyar liraya bakanlığımızın bütçesini çıkardık. Göreve geldiğimizde 8 senelik kesintisiz eğitim, katsayı gibi nice sıkıntıları önümüzde bulduk. Öncelikle zorunlu eğitimi 12 seneye çıkardık 4+4+4 şekline getirdik. Üniversiteye girişte adaletsizliğe neden olan uygulamaları kaldırdık. Fatih Projesi'yle okullarımızın ve öğrencilerimizin teknolojik altyapısını güçlendirdik.

Eğitim deyince öğretmenlerimize değinmezsek, hem konuyu eksik bırakmış hem de bu mesleğin hakkını vermemiş oluruz. Bizim gözümüzde sayıları 920 bine çıkan öğretmenlerimiz vatan topraklarının her yerinde görev yapan birer kahramandır. Öğretmenlerimize en kıymetli hazinemiz olan geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı emanet ediyoruz. Bugünümüze ve geleceğimize dair hangi amaçları belirliyorsak, hepsinin gizli öznesi öğretmenlerimizdir. İlerleyen dönemde öğretmenlik meslek kanunu çıkarılacak.

Öğretmenlerimizin hem çalışma şartlarını hem de birikimlerini uygun seviyeye çıkarmakta kararlıyız. Sözleşmeli öğretmenliği tekrar gözden geçiriyoruz. Toplam 6 sene olan sözleşme süresini 3+1 toplam 4 seneye indiriyoruz. Bu şekilde 1. sınıfta öğrencileri devralan öğretmenimiz 4 sene sonra görev süresini dolduracak. Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon zorunluluğunu da kaldırıyoruz, bu eğitimi bakanlığımız verecek. Tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini uygun seviyeye taşıtacağız. Anaokulu eğitimini altyapıyı meydana getirdikten sonra zorunlu hale getireceğiz.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal