Bugün Uzaktan Eğitim Başladı

Ara tatilin peşinden bugün itibariyle TRT EBA, EBA ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklar aracılığıyla yapılan 4 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek uzaktan eğitim başladı.

23.11.2020-10:23 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-10:21) Bugün Uzaktan Eğitim Başladı

 

1. dönem ara tatili, 16 Kasım 2020 Pazartesi tarihinde başladı ve 20 Kasım 2020 Cuma günü bitti. Ara tatil sürecinde öğretmenler, mesleki gelişim programlarına çevrim içi ortamda katılım sağladı.

Kabine Toplantısı'nda, 20 Kasım 2020 Cuma tarihinden 4 Ocak 2021 Pazartesi'ye kadar resmi, örgün,  özel ve yaygın bütün eğitim öğretim çalışmalarına uzaktan eğitim ile sürdürülmesine karar verildi.

Bu çerçevede ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerinde yapılan uygulamalı dersler ve özel öğretim kursları ile destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında da bu dönemde yüz yüze eğitim olmayacak.

ANA SINIFLARI İSTİSNA

Bakanlık ile alakalı kurumlar arasında yapılan görüşmeler neticesinde resmi ile özel bütün anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada beş gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı belirtildi.

Bu çerçevede okul öncesi eğitim kurumlarında, haftada beş gün ve günde altı etkinlik saati yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek ve bir etkinlik saati otuz dakika olacak şekilde yapılacak. Bunun yanında fiziki olanakları uygun okul öncesi eğitim kurumlarında, pandemiyle alakalı bütün önlemlerin alınması koşuluyla çocuk kulüpleri açılabilecek.

KURSLARDA EĞİTİM NASIL OLACAK?

Bakanlık aracılığıyla özel eğitim ile rehabilitasyon merkezlerinde yapılan bireysel eğitimlerin yüz yüze yapılabilmesine yönelik harici durum getirildi.

Bunun beraberinde ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyen kişilerle ilgili kurslar ile farklı özel kurslardan yeterli altyapısı olanlar, teorik dersleri uzaktan eğitim aracılığıyla yapabilecekler. Konu olan kurumların uyguladıkları programlarda olan uygulamalı eğitimleri de 4 Ocak 2021 tarihinden sonra sona erecek.

UZAKTAN EĞİTİM ARAÇLARI

Uzaktan eğitim döneminde haftalık ders programları, okul idarelerinin koordinesinde öğretmenler aracılığıyla öğrenciler ile velilerle paylaşılacak.

Okul idarecileri ile öğretmenler, ara tatil süresi boyunca yeni dönemde yürütülecek uzaktan eğitim dönemlerini öğrencileriyle yaptıkları ders konularına ve müfredat programına göre oluşturulacak.

Bu dönemde eğitim öğretim, esas  noktaları TRT EBA kanalları olarak, canlı sınıf sistemleri, EBA internet platformu, basılı ile dijital yardımcı kaynaklar aracılığıyla gerçekleştirilecek.

SINAVLAR YAPILMAYACAK!

4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze ya da uzaktan olacak şekilde hiçbir sınav yapılmayacak.

Bu tarihin ardından sınavların okul ortamında yüz yüze yapılması tasarlanıyor  ancak 4 Ocak tarihinden sonra ölçme ve değerlendirme çalışmalarıyla alakalı konular pandemi sürecinin seyrine bakılarak değerlendirilecek ve aynı zamanda duyurulacak. Öğrenciler, yüz yüze ve uzaktan eğitimle işlenen eğitim öğretim müfredatından sorumlu tutulacak.

TABLETLER DAĞITILMAYA DEVAM EDECEK

Kamu kurum ile kuruluşları, yerel idareler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler tarafından yollanan tablet bilgisayarlar, öncelikli ihtiyacı olan öğrencilere gönderiliyor.

Dağıtımı yapılacak 500 bin tablet bilgisayarın sene sonuna kadar öğrencilere verilmesi hedefleniyor.

CANLI SINIF

Uzaktan eğitim döneminde EBA canlı sınıf ile seçenek uygulamaların düzene entegre edilmesiyle birlikte günlük hemen hemen iki milyon ders yapabilme kapasitesi mevcut.

EBA internet portalı, 1700'ün üzerinde ders ve 40 binden fazla zengin, güvenilir ve etkileşimli içerik ile öğrencilerin kullanımına sunulacak.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Bakanlık aracılığıyla 7/24 devrede olan MEB Asistan, EBA Asistan ve 44 0 632 MEBİM çağrı merkezi tarafından uzaktan eğitime ilişkin bütün sorular cevap bulacak.

Yarıyıl tatili de 25 Ocak 2021 Pazartesi tarihinde başlayacak ve 5 Şubat 2021 tarihinde bitecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal