BİLSEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? BİLSEM Nedir?

BİLSEM 2020 sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı saatler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlandığı takvime göre, haftalar süren BİLSEM Grup Tarama sonuçları 14 Ekim'de yani yarın online sistem üzerinden erişime açılacak. BİLSEM grup tarama sonuçları ne zaman açıklanacak?

13.10.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-10:30) BİLSEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? BİLSEM Nedir?

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavsonuçları için geri sayım sürüyor. 4 Ocak'ta başlayan BİLSEM sınavları 11 Ekim tarihinde sonlanmıştı. Sınavın sonucunun ne zaman açıklanacağını merak eden öğrenciler ve veliler internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB’in 2020 BİLSEM sınav sonuçları için verdiği tarih…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvimle beraber, BİLSEM sınavının sonuçları ilan edildi. BİLSEM sınav sonuçları, MEB'in yapacağı değerlendirmenin tamamlanmasıyla beraber erişime açılacak.

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yayımlanan takvime göre, BİLSEM Grup tarama uygulama sonuçları 14 Ekim 2020’ de https://meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek. BİLSEM sonuçlarının bugün mesai saatleri içerisinde erişime açılması bekleniyor.

Grup tarama uygulama sonuçlarına itiraz başvuruları 16 Ekim ve 22 Ekim tarihleri aralığında alınacak. İl tanılama sınav komisyonları tarafından bireysel değerlendirme randevuları 2 Kasım ve 6 Kasım tarihleri aralığında verilecek.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal