Bakandan Öğretmen Atamaları İle İlgili Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamaları ile ilgili, '10-31 Aralık arası 20 bin öğretmen atası gibi hedefimiz var' dedi.

26.10.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-12:01) Bakandan Öğretmen Atamaları İle İlgili Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında eğitim ile ilgili birçok konuya değinen Bakan Selçuk, atama bekleyen öğretmen adaylarına sevindirici bir haber verdi. Aralıkta 20 bin atama yapma hedeflerinin olduğunu belirten Selçuk, 'MEB'in bir kapasitesi var. İhtiyaç analizi var. 2040 yılına kadar bir nüfus eğrisi var. Nüfusla ilgili raporlara dayalı olarak öğretmen ihtiyacımız belli. Bu kapsamda yüzbinlerce öğretmen atamamız fiilen mümkün değil. 10-31 Aralık arası 20 bin öğretmen ataması yönünde hedeflerimiz var. Önümüzdeki sene için atama rakamları belli değil. Atama yapılacak bölümler 9 Kasım'da kesinleşecek. MEB 30-40 bin atama yapsın deniliyor, bu doğrudan yetkili olduğumuz bir alan değil' şeklinde konuştu.

Selçuk geçtiğimiz gün yaptığı konuşmasında ise, 'Ben geldiğimden beri uyuyamıyorum çünkü geldiğim gün çok yüksek bir beklenti meydana geldi. Hiçbir şey vadetmeden bu kadar yüksek bir beklentinin oluşması benim sorumluluğum dışında. Fakat yine de ne yapacağız, napacağız hakkında çok uzun senedir çalışmamıza rağmen bir uyku düzeni kalmadı. Devamlı yeterince çalıştık mı sorusu zihnimi çok meşgul ediyor. Şikayetçi değilim; ama sorumluluk yalnızca benim değil milletin de ödevidir.

Benim siyaset becerim yok çok farklı yetenekler istiyor. Benim gibi insanların siyasete girme azmi çok olmuyor. Fakat böyle bir fırsat olursa, yapabileceğimiz bir şey varsa niçin yapmayalım şeklinde bir girişim oluyor. Orta vadede bunun Türkiye için daha farklı kazançlara yol açacağı kanaatindeyim.' demişti

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal