Bakan Selçuk: Biz Sınavı Yüz Yüze Yapılan Eğitimlerden Yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınavların yüz yüze yapılan eğitimlerden yapacaklarını açıkladı.

19.03.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-12:37)

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınavların yüz yüze yapılan eğitimlerden yapacaklarını açıkladı.

Okulların tatil edilmesi konusunda ise Bakan Selçuk, ''Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var. Bütün vatandaşlar şundan emin olsun, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hukukun her zaman koruruz.'' şeklinde konuştu.

''İKİNCİ HAFTA TATİL DEĞİL UZAKTAN EĞİTİM''

Okulların tatil edilmesine konusunda Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

''Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var. Bütün vatandaşlar şundan emin olsun, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hukukunu her zaman koruruz. İkinci hafta tatil değil uzaktan eğitim. Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulunun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak."

''ÖĞRENCİLER YÜZ YÜZE HANGİ EĞİTİMİ ALDILARSA SINAV İÇERİKLERİ DE ONLARDIR''

Televizyonda eğitimle tam bir eğitimin söz konusu olamayacağını, bunun farkında olduklarını ve önlemlerini almak zorunda olduklarını kaydeden Bakan Selçuk, "Öğrenciler yüz yüze hangi eğitimi aldılarsa sınav içerikleri de onlardır." şeklinde konuştu.

''BÜTÜN DÜNYADA 1 MİLYARA YAKIN ÖĞRENCİ OKULA GİTMİYOR''

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Dün itibarıyla 900 milyon öğrenci okulda değil. Bütün dünyada 1 milyara yakın öğrenci okula gitmiyor. Bu sayı artacak." şeklinde konuştu.

''UZAKTAN EĞİTİMİMİZİN ŞU ANDAKİ MERKEZİ TELEVİZYON''

Televizyonda verecekleri eğitimin aynı zamanda geçmiş konularla, yüz yüze eğitimle de bağlantılı olacağını ifade eden Bakan Selçuk, "Uzaktan eğitimimizin şu andaki merkezi televizyon çünkü internet erişimiyle ilgili bazı sınırlılıklar var." dedi.

Selçuk, "Destekleme ve yetiştirme kurslarını, bu virüsten dolayı ortaya çıkan telafi ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hale getiren program hazırladık" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal