Bakan Selçuk Açıkladı; Temel Liseler Kapanıyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Antalya'da bir sempozyumda temel liselerin kapatılması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak konuya açıklık getirdi.

30.01.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-11:45) Bakan Selçuk Açıkladı; Temel Liseler Kapanıyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Antalya'da bir sempozyumda temel liselerin kapatılması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'İhtiyaç ve talep konusunda çok net bir yol haritamız var. Önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız. Hazırlıklarımız bitti, herkes rahat olsun. Sürpriz yok, 4- 5 sene önce alınmış kararlar.' dedi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Ziya Seşçuk konuşmasının devamında, 'Dershaneler meselesi de bilinen, sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarının ne olduğunun açık şekilde bilindiği bir husus. Bu bağlamda ben bütün velilerimize açıklıkla ifade etmek isterim. Yerine ne koyacağımız konusunda ve buradaki ihtiyacı, talebi nasıl karşılayacağımız konusunda net bir yol haritasına sahibiyiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda açıklama fırsatımız olacak, hazırlıklarımız bitti.' açıklamasını yaptı.

ÖNCEDEN ALINAN KARARLAR

Temel liselerin kapatılması ile ilgili olarak konuşan Selçuk, 'Biz elimizden geldiği kadar sürpriz yapmayacağız derken; bir sürpriz yok. Bu 4-5 sene önce alınmış olan ve bundan sonrası için de nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi ilgili aktörlerle açıklıkla paylaşacağız. Ben sadece bu konunun velilerimiz tarafından dikkatle ele alınmasına önem verdiğimi belirtmek isterim. Çünkü bu konunun istismarı söz konusu olabilir, kötüye kullanılması gibi girişimler söz konusu olabilir. Bunların engellenmesiyle ilgili biz her türlü önlemi alma imkanına sahibiz ve ısrarla da takip edeceğiz.' diyerek konuya açıklık getirdi.

ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk pilot çalışmaların Şubat ayında başlayacağının bilgisini de paylaştı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal