Bakan Kasapoğlu Açıkladı: O Kişiler Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuma İmkanına Sahip Olabilecek

Bakan Kasapoğlu, ilk ve ortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel öğretim kurumlarında ücretsiz okuma olanağına sahip olabileceğini açıkladı.

17.08.2020-10:50 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-12:09) Bakan Kasapoğlu Açıkladı: O Kişiler Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuma İmkanına Sahip Olabilecek

Başarılı sporcu öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı özel öğretim kurumlarında ücretsiz bir şekilde eğitim alabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilk ve ortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel öğretim kurumlarında ücretsiz eğitim alma olanağına sahip olabileceğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu, açıklamasında, konu olan düzenlemenin sportif altyapının kuvvetlendirilmesinde oldukça önemli olduğunu ifade ederek, düzenlemedeki iş ortaklığı sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür etti.

Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Bu vesile ile yetenekli genç ve çocuklarımızın spora devamlılığının sağlanmasında, 'spor mu, eğitim mi' ikilemini aşmasında tarihi bir adım daha atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sportif başarının ilk basamaktan itibaren destekleneceği bu değişikliğin ülkemiz sporu için hayırlı olmasını diliyorum.'

Konu olan düzenlemeyle ilk ve ortaöğretim dönemindeki sporcu öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ortak çalışma sonucunda sportif başarılara ulaşırsa değerlendirme kriterleri içinde ek bir puan verilerek ödüllendirilecek.

Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ile Dünya Gençlik Olimpiyatları'nda ve ulusal spor faaliyetlerinde başarılı olan genç sporcular, başka şartların da uygun olması durumunda bu olanaktan faydalanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğindeki yenilikle başarılı sporcular, MEB'e bağlı özel öğretim kurumlarında (Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ile çeşitli kurslar, özel öğretim kursları, uzaktan öğretim yapan kuruluşlar, motorlu taşıt sürücü kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, sosyal etkinlik merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ile benzeri özel öğretim kurumları) ücretsiz okuma olanağına sahip oldu.

5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 13. maddesinde 'Özel öğretim kurumları, öğrenim gören öğrenci sayısının yüzde üçünden az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlüdürler. Bu kapsamda harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğretim çağındaki çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklara öncelik verilir.' kararı yer alıyor. Fakat öncelik verilenlerin müracaat etmemesi halinde kontenjanların hepsinde başka öğrenci ve kursiyerler faydalandırılıyor. Böylelikle boş kontenjanlara müracaat etme halinde sporcu öğrenciler avantajlı duruma getirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kriterler sonucunda olimpik ya da paralimpik branşlarda ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı sağladığı bakanlık aracılığıyla belgelendirilen sporculara ek 50 puan kazandıran bir düzenlemeye gidildi.

Bu düzenlemeye göre sporcu öğrenci; Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında dereceye girerek altın madalya almış ise artı 50 puan, gümüş madalya almışsa artı 40 puan ve bronz madalya almış ise artı 30 puan, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ile Dünya Gençlik Olimpiyatları'nda altın madalya almış ise artı 30 puan, gümüş madalya almış ise artı 20 puan ve bronz madalya almış ise artı 15 puan, ulusal spor çalışmalarında altın madalya almış ise artı 20 puan, gümüş madalya almış ise artı 15 puan, bronz madalya almış ise artı 10 puan alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal