AÖF Final Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi AÖF güz dönemi final sınavları sona erdi. Öğrenciler, sınav sonuçları için tarih bekliyordu. Yapılan açıklamayla final sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Peki, bütünleme olacak mı?

23.01.2018-17:19 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-10:25)

AÖF final sınavlarının 8 - 9 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşmesinin ardından öğrenciler sonuçları öğrendi ve harf notlarına ulaştı. Bunun ardından bütünleme ve üç ders sınavı merak konusu oldu. İşte detaylar...

BÜTÜNLEME VE ÜÇ DERS SINAVI OLMAYACAK!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden yapılan açıklamada final sınavlarının ardından bütünleme ya da üç ders sınavı olmayacağı belirtildi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Anadolu Üniversite Açıköğretim Sisteminde mevcut sınav yönetmeliğine göre Bütünleme ve Üç Ders (önceki adı ile Tek Ders) Sınavı yapılmamaktadır. Sadece Yaz Okulu Uygulaması bulunmaktadır."

Buna göre herhangi bir dersten kalan öğrenciler istedikleri takdirde yaz okulunda bu dersi ya da dersleri verebilecekler. Bu sebeple bütünleme ve üç ders sınavı yapılmıyor.

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

2021 - 2022 yılı güz yarıyılı dönem sonu sınavlarında sonuçlar açıklandı. Anadolu Üniversitesi'nin sosyal medya adresinden gelen açıklamada aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden sonuçlara erişilebileceği söylendi.

Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi final sınavları ardından sorulan soru ve cevaplar da erişime açıldı. Erişime açılan soru ve cevaplar AÖF sistemi üzerinden görülebiliyor. Adaylara özel sonuçlar ise belirtilen siteden öğrenilebiliyor.

GEÇME NOTU

- 84 – 100 AA 4,00 Geçti

- 77 – 83 AB 3,70 Geçti

- 71 – 76 BA 3,30 Geçti

- 66 – 70 BB 3,00 Geçti

- 61 – 65 BC 2,70 Geçti

- 56 – 60 CB 2,30 Geçti

- 50 – 55 CC 2,00 Geçti

- 46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

- 40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

- 33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

- 0 – 32 FF 0,00 Kaldı

AÖF ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Şifreniz size ilk kayıt döneminizde verilmemişse ya da şifrenizi unuttuysanız şu adımları izleyebilirsiniz:

- AOFDESTEK İletişim ve Çözüm Masasının 0 850 200 46 10 numaralı telefonunu Fakültemiz kayıtlarındaki cep telefonu numaranızla arayarak,

- Size en yakın AÖF bürolarına şahsen giderek,

- www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Şifre İşlemleri” bağlantısından şifrenizi alabilirsiniz.

- 2018-2019 öğretim yılından itibaren öğrencilere ders kitapları dijital (PDF) formatta sunulmaktadır. Öğrenciler sınavlarda ders kitabının e-Kampüs ortamında sunulan güncel versiyonundaki (PDF) içerikten sorumludur.


DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır:

- İlk aşamada aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresiyle giriş yapmak gerekiyor.

- İkinci aşamada ders seçim işlemi yaparak eklenip ve bırakılacak dersler belirlenecek.

- Son aşamada ise yapılan ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir.

- Seçilen ders seçimi onaylanmadığı takdirde, ders seçimi geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

KAYIT YENİLEME NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

AÖF Bahar yarıyılı kayıt yenileme için takvim belli oldu. Buna göre kayıt yenileme 7 - 18 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Öğrenciler işlemlerini e-Kampüs üzerinden gerçekleştirebilecek.

- Ödeme

Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme (Ders seçiminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)

- İnternet Bankacılığı ile Ödeme

- Mobil Bankacılık ile Ödeme

- ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

Kayıt yenilemenin son günü İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a kadar ödeme gerçekleştirilebilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal