AÖF Ders Seçimi Başladı mı? AÖF Kayıt Yenileme, AÖF Para Yatırma İşlemleri

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla AÖF ders seçme ve kayıt yenileme işlemleri de başladı. Online ortamdan gerçekleştirilecek işlemler, para yatırma işlemleri ile tamamlanmış olacak. AÖF ders seçme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme işlemleri ve para yatırma işlemleri hakkında bilgiler...

06.10.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-09:47) AÖF Ders Seçimi Başladı mı? AÖF Kayıt Yenileme, AÖF Para Yatırma İşlemleri

AÖF ders seçiminin ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar sürüyor. AÖF kayıt yenileme döneminde öğrencilerin AÖF ders seçimi işlemi, para yatırma gibi aşamaları gerçekleştirmeleri gerekiyor. 5 Ekim'de başlayan kayıt yenileme işlemlerinde öğrencilerin bu işlemlerini 15 Ekim tarihine kadar tamamlaması gerekiyor. Peki, AÖF ders seçimi ne zaman yapılacak ve para yatırma işlemi nereye yapılacak? İşte detaylar...

AÖF ders seçimi işlemi aof.anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştiriliyor. Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile ilgili kayıt yenileme tarihleri içinde gerçekleştirilecek. Ders seçimi, kayıt yenileme tarihinin son günü olan 15 Ekim'e kadar yapılabilecek. Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir.

FF DERSLER ALINMAK ZORUNDA MI?

Ders seçimi (ekle/sil); kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o dönem için yapılır ve sonradan değiştirilemez. Öğrenci tarafından ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmiyor. Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Ancak öğrenciler, sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacakları için, seçmedikleri FF harf notlu dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

Ders seçimine göre ödemesini gerçekleştiren öğrenci, kayıt yenileme tarihleri içinde ödediği dönem öğretim gideri tutarının altında olmamak şartıyla, seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilecek ya da yeni ders ekleyebilecektir.

Yeni ders durumuna göre Dönem Öğretim Gideri farkı oluşan öğrenci, fark borçlarını 16-20 Kasım 2020 tarihlerinde ödeyebilecektir. Bu tarihten sonra yasal faiz başlayacaktır.

Lisans programlarında 1. yarıyıldan ders alan öğrenci 5. ve 7. yarıyıllardan; 2. yarıyıldan ders alan öğrenci 6. ve 8. yarıyıllardan; 3. yarıyıldan ders alan öğrenci 7. yarıyıldan; 4. yarıyıldan ders alan öğrenci ise 8. yarıyıldan ders alamaz. 2547 sayılı Kanunun 5. maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri için bu madde uygulanmaz.

2020-2021 öğretim yılında Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler 12-16 Ekim 2020 tarihleri içinde ders seçebilir.

2020-2021 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin bahar döneminde ders seçimi yapmaları gerekir.

AÖF DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır:

  1. İlk aşamada aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresiyle giriş yapmak gerekiyor.
  2. İkinci aşamada ders seçim işlemi yaparak eklenip ve bırakılacak dersler belirlenecek.
  3. Son aşamada ise yapılan ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir.

Seçilen ders seçimi onaylanmadığı takdirde, ders seçimi geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

AÖF DERS SEÇİMİ VE KAYIT YENİLEME ÜCRETİ HANGİ BANKADAN YATIRILACAK?

Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

  • Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme (Ders seçiminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)
  • İnternet Bankacılığı ile Ödeme
  • Mobil Bankacılık ile Ödeme
  • ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

Kayıt yenilemenin son günü İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a kadar ödeme gerçekleştirilebilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal