Anaokulu ve Kreşlerde Yüz Yüze Eğitim Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kreşlerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

20.11.2020-13:55 - (Son Güncelleme: 20.11.2020-13:53) Anaokulu ve Kreşlerde Yüz Yüze Eğitim Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı, kreşlerin durumuna ilişkin "Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak'' açıklamasında bulundu.

 

Açıklamada, hem resmi hem de özel tüm anaokulu, ana sınıfı ile uygulama sınıflarında haftada beş gün yüz yüze eğitime devam edilmesinin uygun olacağı belirtildi.

Bu çerçevede, Okul öncesi eğitim kurumlarında, beş gün ve günde beş etkinlik saati yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek ve bir etkinlik saati otuz dakika olarak yapılacak. Fiziki olanakları uygun olan okul öncesi eğitim kuruluşlarında, pandemiyle alakalı bütün önlemlerin alınması koşuluyla çocuk kulüpleri açılacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİME KOVİD-19 ARASI

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla, 20 Kasım Cuma tarihinden 4 Ocak tarihine kadar resmi, özel, örgün ve yaygın bütün eğitim öğretim çalışmalarında uzaktan eğitim yöntemiyle devam edileceğine ilişkin bir açıklama gelmişti.

Konuyla alakalı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal