ALES 2018 Soru Cevapları Yayımlandı

2018 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ilkbahar dönemi temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından yayımlandı.

08.05.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-14:24) ALES 2018 Soru Cevapları Yayımlandı

Öğrenciler üniversite son sınıfta veya bitirdikten sonra bir sınav sürecine giriyor. Bu süreç birçok kişi tarafından oldukça stresli bir süreç. Tüm adaylar bu sınavda birbirleriyle yarışıyor. Bu yarışta birçok aday hayalini gerçeklşetirmek için ter döküyor. Şimdiye kadar harcanan emeklerin boşuna gitmemesi için tüm adaylar ellerinden gelenin fazlasını yapıyor.

Binlerce adayın geçtiğimiz Pazar günü ALES sınavına girdi. Sınavda sorulan sorulara doğru cevap vermek için birbirleriyle yarıştı. Birçok öğrenci sınav sorularının cevaplarını merakla bekliyordu. Fazlasıyla heyecana sebep olan bu sınav süreci sınavın yapılmasıyla bitmiyor. Sınavda sorulara verilen cevabın doğru olup olmadığı öğrenciler tarafından merak ediyor. İşte ÖSYM bu merakı gidermek için sorunların cevaplarını yayınladı.

2018-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ilkbahar dönemi temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.

ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamada, 2018-ALES'in 6 Mayıs'ta yapıldığı belirtildi.

Adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri için soru kitapçığının ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldığı bildirilen açıklamada, adayların 10 gün süreyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle soruların tamamına ulaşabilecekleri belirtildi.

ALES SORU CEVAPLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Soruların temel soru kitapçığı diziliminde olduğu bildirilen açıklamada, sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara, şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorularla karmaşık ifade içeren soruların sorulmadığı bilgisi de yer aldı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal