AB Başkanlığı Avrupa Koleji'nde Eğitim Görmeye Hak Kazanan 12 Türk Öğrenciyi Avrupa'ya Uğurladı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Maalesef 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ara vermek zorunda kaldığımız bursu bu sene tekrar başlattık” dedi.

01.08.2019-18:48 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-18:44) AB Başkanlığı Avrupa Koleji'nde Eğitim Görmeye Hak Kazanan 12 Türk Öğrenciyi Avrupa'ya Uğurladı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığının desteği ile 2019-2020 akademik yılında Avrupa Koleji yüksek lisans burslarını almaya hak kazanan 12 Türk öğrenci, Avrupa'ya gitmeden önce Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığında düzenlenen toplantıya daha önce Avrupa Koleji'nden mezun olan Türk bürokratlar da katılarak yeni gidecek öğrencilere deneyimlerini aktardı. 

"FETÖ YÜZÜNDEN ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK"

Avrupa Koleji burslarının 2016'ya kadar verildiğini hatırlatan Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, “Maalesef 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ara vermek zorunda kaldığımız bursu bu sene tekrar başlattık. Bu sene 12 artı 1 bursumuz var. Ama şu an 12 öğrencimiz kesin gidiyor görünüyor. Öncelikle Avrupa Koleji bursunu kazanan arkadaşları tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Normalde İstanbul'da yaptığımız sınavın ikinci veya üçüncü günü sabah bursu kazanan öğrencilerle sohbet edip onları Avrupa Koleji'ne hazırlıyorduk dolayısıyla toplantımızı o bağlamda yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal