Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri yapıldı. Bugün tercihler açıklanarak 15 bin öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Peki, atama sonuçlarına nasıl ulaşılır, sözleşmeli öğretmen ataması nasıl yapılır, öğretmen maaşları ne kadar oldu, kontenjanları ne?

15.01.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-15:16)

Sözleşmeli öğretmenlik için bekleyenler oldukça heyecanlı. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunan adaylar 13 - 17 Aralık tarihleri arasında mülakata girdiler. MEB içinde çalışmak isteyen adaylar sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavlarından sonra açıklanacak olan tercih sonuçlarını merakla bekliyordu. Sonuçlar adaylar ile paylaşıldı. Verilen tarihte tercih sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI VE ATAMA GERÇEKLEŞTİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 - 17 Aralık tarih aralığında mülakatları biten sözleşmeli öğretmen adaylarının atama sonuçları açıklandı. MEB personel genel müdürlüğünden yapılan açıklamada ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında tercihlerin açıklandığının bilgisi verildi.

Öğretmen adayları atama sonuçlarını görebilmek için e-devlet üzerinden kontrollerini sağlayabilir. Sonuç sayfasından atama yerleri, sınav puanları ve tercih sıralaması bilgilerine ulaşılabiliyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KONTENJANLARI

MEB, en fazla kontenjanı 2 bin 175 ile sınıf öğretmenliğine verdi. Din kültürü ve ahlak bilgisi için 1030, İngilizce için 857, ilköğretim matematik öğretmenliği 733, rehberlik 804, okul öncesi 1302, özel eğitim 1755, Türkçe 698, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 702 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 351 kontenjan ayarladı.


ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Son yapılan asgari ücret açıklaması ve memur zammının ardından öğretmen maaşlarında da bir güncelleme gerçekleşti. Öğretmenin görev süresi, branşı, ders saati ve ek dersine göre değişen maaşlarda son durum şöyle:

Öğretmen (1/4): 8594 TL

Öğretmen maaşları öncesinde yeni başlayan bir öğretmen için 6586 lira olarak belirlenmişti. Son dönemde yapılan zamla maaşlar 8594 liraya yükselerek memur zammını almış oldu. Öğretmenler, yapılan zam oranından memnun.

ATAMA NASIL YAPILIR?

KPSS sonuç kağıdında her alan için oluşturulan puan derecesine göre en fazla puanı olan kişilerden başlayarak, alanlar için belirlenmiş kontenjan sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılma hakkı kazanacak.

Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme usulünce 4 yıllık çalışma sürecini tamamlayarak adaylık süresince başarılı olan kişiler, istekleri üzerine görev yaptıkları eğitim yerinden öğretmen kadrolarına atanacak.

Öğretmen kadrolarına atanan kişiler, aynı şehirde en az 2 yıl daha görev alacak, bunlarla ilgili adaylık hükümleri yapılmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal