19 Yabancı Dil Sınavı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı e-YDS 2020'de Ankara, İstanbul ve İzmir merkezlerinde gerçekleştirilecek. 2020'de yapacakları ilk sınav olacağını belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün geçen sene internet ortamında 13 sınavın gerçekleştiğini belirtti.

25.01.2020-18:31 - (Son Güncelleme: 25.01.2020-18:26) 19 Yabancı Dil Sınavı


Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı e-YDS 2020'de  Ankara, İstanbul ve İzmir merkezlerinde gerçekleştirilecek. 2020'de yapacakları ilk sınav olacağını belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün geçen sene internet ortamında 13 sınavın gerçekleştiğini belirtti.

Aygün, şöyle konuştu:

"Bu yıl 19 yabancı dil sınavı yapacağız, 15'i elektronik ortamda olacak. Geçen yıl ilkbahar döneminde İspanyolca, Farsça, İtalyanca, Yunanca ve Bulgarca sınavları basılı ortamda yapıldı. Bu yıl ise bu sınavlar elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Elektronik ortamdaki 15 yabancı dil sınavından 10'unda İngilizce, birer tanesinde de Farsça, İspanyolca-İtalyanca, Yunanca-Bulgarca, Almanca-Fransızca ve Arapça-Rusça testleri uygulanacak.

YDS'yi bu yıl basılı ortamda iki kez yapacağız. YDS-1 Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Çince, Danca, Ermenice, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Ukraynaca (Ukraince) olmak üzere 20 dilde 12 Nisan'da; YDS-2 25 Ekim'de uygulanacak. 2019'da ÖSYM tarafından ilk kez uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nı (YÖKDİL) bu yıl, ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere iki kez gerçekleştireceğiz. İlkbahar döneminde 1 Mart'ta gerçekleştireceğimiz YÖKDİL-1, İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında, Arapçada sosyal bilimler alanında uygulanacak. Sonbahar döneminde 13 Eylül'de gerçekleştirilecek YÖKDİL/2 İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yalnızca sosyal bilimler alanında uygulanacak. Geçen yıl 13'ü elektronik ortamda olmak üzere 17 yabancı dil sınavı uyguladık, bu yıl 19 yabancı dil sınavı gerçekleştirileceğiz. Sınavlara girecek adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim."dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal