19. Geleneksel Eğitim Sempozyumu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yapay Zeka Stratejisi" hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, bu kapsamda "Öğrenmenin Geleceği Enstitüsü" ile "meb.ai platformu"nun kurulmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

29.01.2020-21:54 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-21:46) 19. Geleneksel Eğitim Sempozyumu

Gerçekleşen sempozyumda konuşma yapan Bakan Ziya Selçuk şunları ifade etti:

"Bizim 18 milyon öğrencimiz var diye konuşuyoruz ama 18 milyon ayrı vizyonumuz, misyonumuz var. 18 milyon ayrı planlamamız söz konusu. Her birinin parmak izi kadar olan farklılığını dikkate alabilmek de asli vazifelerimizden bir tanesi. Yani 18 milyon politikamız, stratejimiz var diyebiliriz rahatlıkla."

"Çok daha az ders saatiyle daha fazla derinleşebilen çocuklar ve kendi becerileri doğrultusunda imkan bulabilen öğrenciler, elbette 2040'a doğru çok daha sağlıklı bir dünya ile karşı karşıya gelecekler. 2040 yılında iş hayatına atılacak çocuklarımızın şu an okul öncesi ve ilkokullarda olduğunu biliyoruz ve o tarih geldiğinde bize bir soru yöneltecekler, 'Siz bizi neye hazırladınız' diyecekler."

"Sınava hazırlayan bir sistem, insan yetiştiren bir sistemden elbette farklılık taşıyor." dedi. Sınava yetiştirme çerçevesindeki süreçlerin çocuklara kendi değer sistemlerini yaşamın içerisinde içselleştirme fırsatı tanımadığını anlatan Selçuk, şunları kaydetti:

"Bunun önüne geçmek için Türkiye'nin eğitim sistemini insan yetiştirme, insan odaklı ele alma zarureti var. Sınavla ilgili çalışmalar ne kadar tek odak haline dönerse aslında çocukların değer sistemi de o kadar zarar görmüş oluyor. Sonra da müfredat oluşturuyoruz; 'Çocuklara değer eğitimi vereceğiz.' Hayatın içinde verme, 'kal' üzerinden değil 'hal' üzerinden verme, yaşamın kendi doğrultusunda bir eğitim verme ihtiyacımız var. Bunun için de sınavın baskısını azaltacak birtakım çözüm önerilerine ihtiyaç var. Aslında bunun neler olduğu belli, sadece biraz zamana ihtiyaç bulunuyor. Bu zamanı kendimize tanıdığımızda göreceksiniz ki çok kısa bir sürede TIMMS'de de PISA'da da sıçramalar yavaş yavaş gelecek. 2021 için de bu anlamda çok ciddi hedeflerimiz var. Çünkü çok bilinçli bir şekilde, kalite yönelimli bir altyapı çalışmasını sürdürüyoruz."

"Bölgedeki incelemelerimiz sınıf sınıf, okul okul, her bir ayrıntısına kadar incelemeler şeklinde uzmanlar tarafından yürütülüyor. Her bir okula özel raporlar çıkıyor ve nerede, ne yapacağımız konusunda da kanıta dayalı çalışmaları sürdürüyoruz." dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal