15 tatili ne zaman 2018 (Sömestre)! İşte MEB Öğretim yılı Takvimi

15 tatil ne zaman sorusu Ocak ayının gelmesi ile öğrenciler olduğu kadar, veli ve öğretmeler tarafından da merak ediliyor. Ocak ayının kaçında 15 tatile girileceğini araştırıyor. Şubat tatili için MEB açıklama yaptı.

24.10.2017-13:55 - (Son Güncelleme: 24.10.2017-13:36) 15 tatili ne zaman 2018 (Sömestre)! İşte MEB Öğretim yılı Takvimi

15 tatil ne zaman sorusu Ocak ayının gelmesi ile öğrenciler olduğu kadar, veli ve öğretmeler tarafından da merak ediliyor. Yarı yıl tatili (Sömestre tatili) için hazırlık yapan öğrenciler Ocak ayının kaçında 15 tatile girileceğini araştırıyor. Şubat tatili için MEB açıklama yaptı. MEB 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Açıklama da geçen bilgiye göre 15 tatil bu sene de Ocak içerisinde başlayacak. 

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı2nda açıklanan son dakika bilgilere göre bu sene 15 tatil 22 Ocak 2018'de başlayacak. Adı da üzerinde olacağı gibi yaklaşık 2 haftalık sürecek olan sömestre tatilinde tatilin bitiş tarihi ise 2 Şubat Olacak. Cumartesi pazar hafta sonu tatili ile birlikte 2. kanaat dönemi 5 Şubat'ta başlayacak.

15 TATİL İÇİN HEYECAN

Her sene Eylül ayı içeirisnde okula başlayan ilkokul, orta okul ve lise öğrencileri için yarı yıl tatili çok önemli. Kış mevsiminin tam ortası olsa da öğrenciler rahat bir nefes almak adına, dinlenmek ve tatil yapma adına 15 tatili iple çekiyor.  İlk yarı yıl da sabah erken kalkan öğrenciler için geç kalkma günleri olarak, tatil ve gezme günleri olarak merakla beklediği yarıyıl tatili MEB 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimi ile belirlendi.

MEB AÇIKLADI

2017-2018 eğitim öğretim dönemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre 18 Eylül Pazartesi günü çalan ilk ders zili ile başladı. Zaman geçtikçe uyum heyecanını atan öğreciler yarıyıl tatilini de iple çekmeye başladı.  Uyum süreci kapsamında 11 Eylül tarihinde okullara başlayan öğrenciler için ise ikinci hafta başladı. MEB takviminde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında kabul gördü.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Henüz daha ilk yarıyılı bitirmemeize rağmen, yaz tatili de zaman zaman merak ediliyor.şimdiden yaz tatili planı yapanlar için düzenlenen bilgilerde ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2017'de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.

DERS SAATLERİ KISALACAK İDDİALARINA YANIT

2017 Valiler Buluşmasında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde sorulan soruları yanıtladı. Ders saatlerinin azalacağı haberlerine istinaden açıklama yapan Yılmaz, "Bir gün Gaziantep'teki bir programda Fatma (Şahin) Hanıma, 'Ne kadar konuşayım?' diye sordum. O da 'bir ders saati kadar' dedi. Bir ders saati 40 dakika, 40 dakikada da bıraktım. Şimdi artık öğrenme süresi hızlandı. Bizim zamanımızda ders saati 50 dakika falandı. Şimdi bu süre giderek azaldı. 20-25 dakika en idealidir diye düşünüyorum." dedi.

YARIYIL TATİLİ HAKKINDA

Adından da anlaşıldığı gibi çoğunlukla şubat ayına denk geldiği için şubat tatili ve genellikle 15 günlük bir tatil olduğu için -özellikle çocuklar tarafından- 15 tatil olarak da adlandırılır. Öğrenciler, öğretmenler ve okulların idari personeli bu dönemi dinlenerek ve akademik yılın ikinci dönemine hazırlık yaparak geçirirler. Birinci dönemin sonunda, sömestr tatili başlamadan önce öğrenciler yarıyıl karnelerini alırlar.

15 TATİLİ VERİMLİ GEÇİRMEK İÇİN

Öğrenciler tatile girmeye hazırlanırken veliler de bir o kadar telaşa kapıldığı 15 tatil de neler yapılamsı gerektiğini araştırdı. Yarı yıl tatilinde neler yapılır? sorusuna cevap olarak ilk öncelikle velilerin bir program hazırlaması gerekliliği ve öğrencilerin de buna uyması zorunluluğu mevcut. Uzmanlar gelecek dönemi iyi karşılamak isteyen öğrencilere mutlaka bir tatil programı hazırlamalarını, ders çalışmayı ihmal etmemelerini, konu tekrarı yapmalarını, yeni konulara çalışmalarını ve bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyor.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal