Edirne'den Şanlıurfa'ya uzanan otoyollara yeni uygulama! Yarından itibaren geçerli olacak otoyollarda hız sınırı arttırıldı!

Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde oto yollarında saatte 130 kilometre olan hız sınırı saatte 140 kilometre hıza çıkarılacak. İçişleri Bakanı'nın imzası ile önceki günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

30.06.2022-11:32 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-09:39) Edirne'den Şanlıurfa'ya uzanan otoyollara yeni uygulama! Yarından itibaren geçerli olacak otoyollarda hız sınırı arttırıldı!

Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyol hız sınırında yarından itibaren yeni uygulamaya geçiliyor. Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde oto yollarında saatte 130 kilometre olan hız sınırı saatte 140 kilometre hıza çıkarılacak. İçişleri Bakanı'nın imzası ile önceki günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

81 ile yazı gönderilmişti

İçişleri Bakanı'nın imzasıyla gönderilen yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesi hatırlatılarak, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlendiği ifade edilmişti.

81 ile yazı gönderilmişti

Otoyollarda hız sınırı artıyor

Yarından itibaren geçilecek yeni uygulama için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın uygun görüşü de alındı. Bu gelişmeyle beraber otoyollardaki otomobillerin yeni hız sınırı belirlenmiş oldu. Yarından itibaren geçerli olacak yeni uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saate çıkarıldığı açıklandı. Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldığı belirtildi.

Hizmete açılacak otoyollarda da geçerli olacak

Yapımı halen süren ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında saatte 120 kilometre olan hız sınırı saate 20 kilometre artırılarak 140 km/saate hıza yükseltilecek.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal