20.07.2022-12:20 (Son Güncelleme:23.03.2023-11:06)


1

Kimdir?

Kimdir?

Ebru Polat, 30 Haziran 1938’te İzmir’de doğdu. Ailesinin kendisine verdiği isim Filiz Sarıkaya olmasına rağmen, sonradan kendi kararıyla değişiklik yaparak, Ebru Polat adıyla yaşamına devam etti. Küçük yaşlarda, müziğe olan ilgisi ile ilkokulda korolarda yer aldı. Daha sonra başka bir sanat dalı olan bale ile tanışarak, bu alanda eğitim aldı. Lise eğitimini de bitirdikten sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, hukuk bölümünde okudu. Lisans eğitimini de başarıyla tamamlayan Polat, bir süre avukatlık yaptı. Ebru Polat’ın hayatı ile ilgili kararları, bu süreç sonrasında değişti.



2

Kariyeri

Kariyeri

Avukatlık mesleğini yarıda bırakan Ebru Polat, hayatına müzik ile devam etti. Bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırarak Londra’da Royal Akademi adı verilen önemli müzik okullarından birinde eğitim gördü. Bu eğitim sonrasında Türkiye’ye dönerek ilk albümü ‘Çetin Ceviz’i dinleyicilerin beğenisinde sundu. Bu albüm ile ilgi çeken şarkıcı, 2008 senesinde ikinci albümüne ismini veren ‘Çok Geç şarkısı’ ile daha fazla tanınmaya başladı. Söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan bu parça, dinleyenler tarafından çok sevildi. Aynı sene, yine Sezen Aksu’ya ait olan ‘Seni Yerler’ isimli şarkıyı da bir daha yorumladı. 2009’da ise, içinde Serdar Ortaç, Fettah Can gibi sanatçıların şarkılarının da yer aldığı ‘Kalp Ayazı’ albümünü çıkardı. Bu albümde ilk defa, kendi bestesi olan ’Delikanlı Kız’ parçasını da seslendirdi. 2011’de yine Sezen Aksu imzalı ‘Haydi Git’ şarkısı ile, ‘Mutlu Ol Yeter’ ve ‘Artık Sevmeyeceğim’ şarkılarını yeniden yorumladı. Yine 2011’de, ‘Olanlar Oldu’ isimli teklisini çıkardı ve 2012’nin başlarında ‘Kaçın Kurasıyım’ albümüyle müzik çalışmalarına son hızla devam etti. Ebru Polat hakkında bilgi sahibi değilseniz, yaptığı cover çalışmalarına göz atabilirsiniz. Müzik hayatının büyük bir çoğunluğunda, ünlü sanatçıların şarkılarını tekrar yorumlamasıyla bilinen Ebru Polat, 2012’de, Aysel Gürel imzalı ‘Hani Dünya Tatlısı’ şarkısını ve 2015’te ise ‘Çilli Bom’ şarkılarını da cover olarak seslendirerek beğeni topladı. 2013 yılında çıkardığı ‘Günaha Davet’ ve ‘Hediyem Olsun’ teklileri ile müzik kariyerini ilerletti.



3

Okan Bayülgen'e verdiği itiraf olay olfu

Okan Bayülgen'e verdiği itiraf olay olfu

Okan Bayülgen'e konuk olan Ebru Polat açıklamasıyla gündem olduç Bayülgen "Biz erkekler birbirimize anadan doğma fotoğraflar yollayıp 'nasıl buldun canım?' demeyiz. Sayın Başar'dan psikiyatrik olarak da destek alıyorum, bir kere bile kendisine çırılçıplak fotoğraf göndermişliğimiz yok. Niye kadınlar böyle bir şey yapıyor?" dedi. Ebru Polat ise bunun üzerine "Erkekler birbirine çıplak fotoğraf atsa çok farklı anlaşılabilir biz birbirimize çıplak fotoğraf atabiliriz, bizde kötü niyet yok" dedi ve ekledi: "Soyunma odalarına gidiyoruz gayet çıplak dolaşabiliyoruz içeride hiç sıkıntı olmuyor."



4

Cinsel içerikli sayfada poz verdi

Cinsel içerikli sayfada poz verdi

İddialı paylaşımlarıyla adından sık sık söz ettiren Ebru Polat, geçtiğimiz günlerde cinsel içerikli siteye üye olmuştu. Sosyal medya hesabından paylaştığı çıplak fotoğrafı dudak ısırttı. O görüntüye binlerce beğeni ve yorum geldi.



5

Ebru Polat adıyla yaşamına devam eden şarkıcı, küçük yaşlarda, müziğe olan ilgisi ile ilkokulda korolarda yer alarak müzik hayatına başladı.



6

İlerleyen süreçte avukatlık mesleğini yarıda bırakan Ebru Polat, hayatına müzik ile devam etti.



7

Polat'a gelen bir diğer itiraf ise duyanları şaşkına çevirdi. Bir kullanıcı, "Eski sevgilimle AVM'deki emzirme odasında seviştim, odadan çıktım kocası geldi" diye yazdı. Polat ise, "Kadında hiç mi korku yok. Neler neler var mesajlarda şok olursunuz. Ben ne kadar masumum yahu" dedi.



8

Al Sana Haber programında yorumcu olarak bulunan ünlü şarkıcı Ebru Polat, sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Göğüs dekolteli dantelli bluzuyla sere serpe yatağa uzanan Ebru Polat, ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol'da programını izlediği anları paylaştı.



9

Çeşitli sanatçılarla albüm çıkararak büyük bir ivme kazandı ve ünlüler camiasında yerini aldı.



10

Daha sonrasında kozmatik sektörünede giren Polat, farklı alanlarda da başırılı işlere imza attı.



11

Son olarak Flas TV'de bir magazin programına katılan ünlü şarkıcı MHP Genel Başkanı hakkında yaptığı açıklamayla gündeme geldi.



12

Polat, katıldığı yayında siyasete girmesi için kendisine teklif geldiğini belirterek, "Sayın Başkanımız sağ olsun beni MHP'den vekil aday adayı yapmak istemişti. O kadar büyük sorumluluk alamayacağımı söylemiştim. Hatta beni Erol Köse'ye getiren de Sayın Başkanımızdır. 'Bak bu kızımız sanatçı olmak istiyor, yardımcı ol' diye getiren... Erol Köse bilir, şahittir buna" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr