Ebegümeci nedir, hangi hastalıklara iyi gelir? Bronşitin doğal ilacı ebegümecinin faydaları

Ebegümecigiller familyasına ait bir bitki olan ebegümeci dünya üzerinde yaklaşık 1500 türü olan bir bitkidir. İnsanlar ebegümecini yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, anne sütü üretimini arttırma, enfeksiyonlar ve diğer birçok koşul gibi durumlar için kullanılır.

25.03.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-10:17)

Ebegümeci, yol kenarlarında, tarlalarda, göl, su kenarlarında ve ormanlarda yetişebilen bir bitkidir. Bu bitki potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, selenyum, demir ve sodyum gibi önemli minerallere sahiptir.

Ebegümecinin faydaları

- İçinde bulunan malvin isimli bir madde sayesinde ağız ve diş sağlığı konusunda çok etkilidir. Ağız içi iltihaplarına, diş eti hastalıklarına, dişlerde oluşan plaklara iyi gelir.

- Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Nezle, grip, öksürük, bronşit, nefes darlığı tedavisinde kullanılır.

- Ebegümecinin en çok bilinen faydalarından biri öksürüğü kesmesidir.

- Ciğerlerde mukusun biriktiği ya da öksürüğün şiddetlendiği durumlarda göğsü yumuşatır.

- Mide bulantısını azaltır, istifra edilen dönemlerde mideyi rahatlatır.

Ebegümeci nedir?

- Eğer vücudunuzun herhangi bir bölgesinde bir çıban varsa, ebegümeci lapası bu çıbanı kurutur ve yeni çıbanların çıkmasını engeller.

- Yazın sıcaktan dolayı çatlayan damarlar sonucu gerçekleşen burun kanamalarını durdurur.

- Ebegümeci kökleri kaynatılarak ve kremi yapılarak kullanıldığında cildin temizlenmesini ve pisliklerden arındırılmasını sağlar.

- Ebegümecinin içinde bulunan çinko, kalsiyum, magnezyum ve potasyum sebebiyle, hem kemiklerin hem de diş etlerinin güçlenmesi konusunda uzman bir bitkidir.

Ebegümecinin faydaları nelerdir?

- Yüksek ateş durumların ebegümeci kullanılabilir. Ebegümecinin ateş düşürücü etkisi bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında oldukça etkili bir bitkidir.

Ebegümeci çayı nasıl hazırlanır?

Çeyrek litre kaynamış suya 2 ila 4 çay kaşığı kurutulmuş ebegümeci atarak 10 dakika demlenmesini bekleyin ardından tüketin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal