E-Tarım Portalı Yarın Tanıtılacak

Tarımsal ve hayvansal kayıt ve işlemlerin tek platform altında toplandığı e-Tarım portalının tanıtımı gelecek gün yapılacak.

21.07.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-15:56) E-Tarım Portalı Yarın Tanıtılacak

 

Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, tanıtım görüşmesi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla yapılacak.

Bakanlığın 2023 hedefleriyle tarımda dijitalleşme için atılan adımlar e-Tarım portalı vasıtasıyla başta çiftçiler olarak bütün vatandaşlar, iş ve işlemlerini şehir ve ilçe müdürlüklerine gitmeden belge olmadan online yapabilecek.

Muvzu bahis portal ile çiftçiler, artık Türkiye'nin her tekrar vakit kaybetmeden, bürokratik dönemlere takılmadan destekleme ön müracatlarını, Çiftçi Kayıt Sistemi ön kayıt ve başvurularını, çiftçi kayıt belgesini, hayvanların ölüm, doğum, satış ve hastalık bildirim işlerini, hayvan nakil ve hayvan pasaportu evrakını, işletme tescil belgesi benzeri pek çok belge sağlanmasını ve izleme işlemini bu sistemden anlık yapabilecek.

Aynı zamanda kayıtlı tarım arazilerinin ada-parsel bilgilerine, bu parsellerden kayıtlı ürün bilgilerine erişilerek, işlem gerçekleştirilebilecek.

E-Devlet şifresiyle girilebilen portal ile vatandaşların tarımsal çalışmalarını tek çatı altında görmesine imkan sağlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal