E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama 2022

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavlara başvuruların başladığı bilgisi paylaşıldı. Yapılan açıklama sonrasında ise başvuru yapmak isteyen binlerce öğrenci, 'E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama ile LGS başvuruları ile ilgili detayları araştırıyor.

11.04.2022-22:55 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-22:55) E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama 2022

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Başvuru süreçleri başlatıldı. Sürecin başladığı bilgisinin paylaşılması sonrası ise binlerce öğrenci E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama ekranına yoğunlaştı.

MEB'den yapılan açıklamada LGS sınavlarının 5 Haziran 2022'de gerçekleştirilmesi planlanırken merkezi sınav başvurularının ise 4 Nisan ile 14 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacağı bildirildi. LGS sınavı başvuruları otomatik başvuru olarak alınacak ve Türkiye genelinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri sınava girecek.

E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama 2022

Yapılan açıklamada ayrıca, merkezi sınav sistemi ile sınava girecek olan öğrencilerin ayrıca bir sınav ücreti ödemeyecekleri bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınava girecek olan öğrencilerin herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan LGS sınavlarına katılabileceklerini söyledi.

LGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama 2022

LGS sınavına katılacak olan öğrenciler E-OKUL LGS giriş yeri sorgulama ekranına yoğunlaşırken edinilen bilgilere göre giriş belgelerinin 27 Mayıs tarihinden itibaren açıklanacağı öğrenildi.

MEB sitesinden yayınlanan sınav kılavuzuna göre fotoğraflı sınav giriş belgelerinin 27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden açıklanacağı, Okul müdürlüklerinin ise söz konusu tarihten itibaren de öğrencilerinin sınav giriş belgelerini mühürlü olarak öğrencilere teslim edeceği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal