e-Devlet’ten Vatandaşa Uyardı: Sahte E-Postalara Dikkat!

Dolandırıcılık vakalarının giderek artması üzerine e-Devlet’in sosyal medya hesaplarından vatandaşlar için uyarı yapıldı. Yetkililer sahte e-postaya karşı dikkatli olunması karşısında uyardı.

14.06.2021-15:49 - (Son Güncelleme: 12.12.2021-16:21) e-Devlet’ten Vatandaşa Uyardı: Sahte E-Postalara Dikkat!

Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan ve Dijital Dönüşüm Ofisi olarak bilinen e-Devlet hakkında yetkililer vatandaşları uyardı. Resmi sosyal medya hesaplarından yapılan uyarıda, sahte e-posta dolandırıcılığa karşı vatandaşların temkinli olunması belirtildi.

E-DEVLET’TEN SAHTE E-POSTA UYARISI

Ülkemizde yaşayan vatandaşların kişisel verilerinin toplandığı e-Devlet sisteminin bilgisayar korsanlarının hedefinde olduğunu belirten yetkililer, vatandaşları olası bir dolandırıcılığa karşı uyardı. Yapılan uyarıda dolandırıcıların, “Ülkemizin tüm kamu kurum ve kuruluşları Ekonomik Kurtuluş Savaşında mücadele etmektedir” gibi ifadelerle hedef aldıkları kişilerden para istediği belirtildi. 

E-POSTA DOLANDIRICILIĞINA KANMAYIN 

Dijital Dönüşüm Ofisi’nin resmi sosyal medya hesabı olan @ekapi üzerinden yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının sahte e-postalarla vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları belirtildi. 

Bahsi geçen maili gönderen dolandırıcıların, hedef aldığı kişiye bir başvuru formunun linkini attığı belirtildi. Burada tamamen aldatma amacıyla hazırlanmış olan sahte bir “2021 4. Çeyrek Sosyal Yardım Projesi”nden bahsediyor. Vatandaşlardan bu projeye katılım sağlamaları ve hane başına en fazla 1832₺ sosyal yardımda bulunmaları isteniyor.

e-Devlet sistemin Twitter hesabından yapılan yazılı uyarıda  “Böyle bir e-posta aldıysanız dikkate almayın! e-Devlet Kapısı size asla herhangi bir hizmete başvuru amacıyla e-posta göndermez. Oltalama saldırıları ile verilerinizin çalınmaması için ulaşmak istediğiniz resmî internet sayfasını adres çubuğuna elle girin.” Bilgileri yer aldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal