05.04.2022-16:12 (Son Güncelleme:05.04.2022-17:04)


1

Tedirgin ya da sabırsız hissediyorsunuz. Bu ruh hâli, uçak yolculuğu başlamadan ya da roller Coaster'a binmeden önce hissettiğiniz korkunun sinsi bir biçimi ve "Beklenti anksiyetesi" olarak adlandırılıyor.



2

Kontrolün sizde olmamasından kaynaklanır ve minik bir strese sebep olur. Kalp atışınız hızlanır ve avuç içleriniz nemlenir.



3

Neyse ki çözüm çok uzakta değil. Saçınızı yıkayan uzman, köpürtmeye başladığında kafa derinizdeki reseptörlere baskı uygulayarak beyninizdeki vagus sinirini uyarır.



4

Dolayısıyla rahatlamaya başlarsınız. Kan basıncınız ve kalp atışlarınız yavaşlar, stres hormonunun seviyesi azalır ve serotonin gibi mutlu eden kimyasallar etkisini göstermeye başlar.



5

Kafanıza yapılan masaj derinleştikçe, potansiyel faydaları da çoğalır. Daha iyi hissedersiniz, bağışıklık sisteminiz desteklenir, gece rahat uyuma ihtimaliniz artar.



6

Pozitif konulardan bahsetmek, iyi hissettiren sinir ağlarınızı aktive ediyor ve dopamin hormonunun salgılanmasını sağlıyor.



7

Saç stilistinize ne kadar yakın olursanız, kesim için o kadar az gerilirsiniz ve nasıl şekil verileceğine aldırmazsınız. Sadece saçınızı onun ellerine bıraktığınızda bile oksitosin yani sevgi hormonu salgılarsınız. Aynaya baktığınızda, mükemmel görünüyorsunuz! dönüşüm, beyninizdeki alışılmışın dışında algılarla ilgilenen bölümü ateşler.



8

Kesiminiz istediğiniz gibi olmadıysa, beyniniz de tepkisini gösterir. Öz saygınız kırılır, güvensizliğiniz artar ve işteki performansınız bile kötü etkilenebilir. Neyse ki, bu duruma çok da yabancı değilsiniz. Yapılan bir çalışma, standart bir kadının yeni bir saç stili, rengi yada kesimini hayatı boyunca 150 defa deneyimlediğini, dolayısıyla bu aşk ya da nefret hislerine alışkın olduğunu gösteriyor.



9

Aynı modele takılı mı kaldınız? hormonlarınızı kontrol ettirin. Östrojen seviyesindeki düşüş kadınların zihinsel eksikliğini frenleyebiliyor. Dolayısıyla yaşlandıkça imza niteliğinde bir görünüme sahip olma olasılığınız daha da çok artıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR