11.01.2020-13:47 (Son Güncelleme:19.04.2024-07:19)


1

Hız, doğada ve hayatta en önemli araçlardan biridir. Eğer bir hayvan hızlı değilse doğadaki diğer yırtıcıları atlatamaz ve kolay lokma olabilir. Duyduğunuzda çok şaşıracağınız doğada yaşayan en hızlı hayvanları sizin için araştırdık. İşte doğadaki en hızlı hayvanlar…



2

Geyik

Geyik

Geyikgiller familyasından hayvanlara verilen genel addır. Ormanlık, tundra ve bozkırlarda yalnız ya da sürüler halinde yaşarlar. Yaşam süreleri ortalama 30 yıl kadar olup sürgün, tomurcuk, yaprak ya da otla beslenirler. Ürkek hayvanlardır. Çiftleşme dönemi olan sonbaharda erkek geyikler böğürtüleriyle çevreye topladıkları dişi geyikler için dövüşürler. Geyiklerin örnek türü olan asıl geyik ya da adi geyik dünyanın her yerinde yaşar. Boyu 1.40 m, ağırlığı yaklaşık 150 kg kadardır.



3

Deve Kuşu

Deve Kuşu

Deve kuşları uzun bacak ve uzun boyuna sahip olan ve uçamayan kuşlardır. Yaşayan en ağır ve en büyük kuş deve kuşudur. Afrika'ya özgü olan devekuşları vahşi ve çöl bölgelerinde bulunurlar. Deve kuşları vahşi doğada 30 ila 40 yıl arasında yaşarken, esaret altında (hayvanat bahçesi gibi dış faktörlerden etkilenmedikleri alanlarda) 75 yıla kadar yaşayabilirler. 2,8 metreye kadar büyüyebilirler ve 145 kilogram kütleye erişebilmeleri mümkün. Çok ağır olduklarından uçamazlarken, koşmak için harika bir mekanizmaya sahiptirler. Saatte 70 kilometre hıza çıkabilirler. Bir saat boyunca koşarak 50 kilometre yol kat edebilirler.



4

Zürafa

Zürafa

Zürafalar karada yaşayan canlılar arasında en uzun boylu olanıdır. Memelilerin çift toynaklılar takımına ait, geviş getiren hayvanlardan olan zürafagiller familyasındandır. Zürafagiller familyasında günümüzde yaşayan sadece iki tür vardır: Zürafalar ve kuzenleri Okapiler. Zürafagillerin iki türü de yaprak ile beslenir ve uzun ağaçlara yetişebilmek için boyunları uzundur.



5

Kırmızı Kanguru

Kırmızı Kanguru

Kangurular Avustralya, Endonezya ve Yeni Gine adası için yerli keseli hayvanlardır. Her ne kadar kangurular sıklıkla gruplar halinde bir arada görülürlerse de kangurular genellikle oldukça yalnız memelilerdir, ancak kangurular diğer kangurularla birlikte sosyal canlılar olarak da bilinirler. Kanguruların, yavrularını taşımak için önlerinde derin bir kese vardır. Bebek kanguru joey olarak adlandırılır. Kangurular, doğanın ürettiği bitkileri, fındıkları, meyveleri ve böcekleri yerler. Kangurular, olağanüstü bir mesafeyi atlayabilme yetenekleriyle bilinir.



6

Bozayı

Bozayı

Bozayı, ayıgiller familyasından Avrasya'nın kuzeyinin büyük bir kısmında ve Kuzey Amerika'da yaşayan bir ayı türüdür. Carnivora takımının karada yaşayan en büyük üyelerinden biridir ve boyut olarak tek rakibi ortalama boyutları kısmen daha büyük olan kutup ayısıdır.



7

Zebra

Zebra

Zebra Afrika'da bulunan ve atgiller familyasında sınıflandırılan gövdelerinin tamamını kaplayan ayırt edici siyah ve beyaz çizgilere sahip bir kaç canlı türünün ortak adıdır. Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Zebraların da tıpkı atlarda olduğu gibi, yeleleri vardır; vücut yapıları da atlara benzer; ve en az onlar kadar hızlı koşarlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR