Dünya'nın En Fotojenik Bölgesi Ama Ziyaret Edilmesi Yasak!

Bugün Avustralya'da bulunan şeklinden dolayı ismi Heart Reef (Kalp Resifi) olan ziyaret edilmesi kesinlikle yasak olan doğa harikası bölgeye değineceğiz.

08.09.2021-16:44 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-18:15) Dünya'nın En Fotojenik Bölgesi Ama Ziyaret Edilmesi Yasak!

Dünya üzerinde birbirinde güzellikte bulunan seyahat etmek için can atağamız bölgeler vardır. Fakat bazı yerler var ki ne kadar imkana sahip olsanız bile burayı ziyaret edemezsiniz. Bugün sadece uzaktan kuş bakışı olarak bakabileceğiniz bir yerden bahsedeceğiz.

Görüntüsü ile büyülenebileceğiniz Heart Reef (Kalp Resifi), ziyareti yasak olduğu için sadece uzaktan kuş bakabileceğiniz en fotojenik bölgelerden birisi. Heart Reef (Kalp Resifi), Avustralya’nın Queensland doğu kıyısında Great Barrier Resifi (Büyük Bariyer Resifi) bölgesinin bir parçasıdır. 

DÜNYANIN EN FOTOJENİK BÖLGESİ

Dünyanın en büyük mercan resif sistemi olarak Büyük Bariyer Resifi, 1981 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerini almıştır. Uzaydan görülebilen ve canlı organizmalara ev sahipliği yapan 344 bin kilometre uzunluğundaki bölgedeki Heart Resifi, dünyanın en fotojenik yerlerinden biridir.

HELİKOPTER İLE ULAŞIM SAĞLANABİLİR

Şeklinden dolayı adı Kalp Resifi olarak geçen bölge, son zamanlarda sosyal medyada çok fazla karşılaştığımız bir yer olmayı başardı. Fakat bu resife her ne yolla olursa olsun gitmek kesinlikle yasak.  Çünkü bu resife daha öncesinde keşif için dalış yapan birkaç bilim insanı zarar görmüştür. Bundan dolayı dünyanın en güzel manzarasına sahip olan bu noktayı görmek istiyenler sadece helikopte ile ulaşım sağlayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal