10.03.2020-16:18 (Son Güncelleme:29.03.2024-01:40)


1

Dünyanın en etkileyici doğal tabiat parkları birbirinden farklı güzellikleriyle turist çekme potansiyeline sahip. Doğal tabiat içerisinde çok iyi korunmuş alanlar olarak ziyaretçilerini bekleyen bu parklar ulusal veya uluslararası öneme sahip mekanlar olarak biliniyor. Bazıları nadir görülen doğa harikalarına sahipken bazıları da nesli tükenmekte olan hayvan veya bitki türlerinin özel şekilde korunduğu yerler olarak karşımıza çıkıyor.



2

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI (ABD)

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI (ABD)

Yellowstone Ulusal Parkı, dünyanın ilk ulusal parkı ünvanını elinde bulunduruyor. En görkemli doğal oluşumlardan Yellowstone Ulusal Parkı’nda sisler içerisindeki gayzer havzalarını gezebilirsiniz. Kuzey Amerika'nın en büyük gölü olan Yellowstone Gölü'nün kıyısında sıcak su kaynaklarının oluşturduğu termal kaplıcalar da ilginizi çekecektir.



3

JASPER ULUSAL PARKI (KANADA)

JASPER ULUSAL PARKI (KANADA)

Kanada Rocky Dağları'nın en büyük milli parkı olan Jasper Ulusal Parkı, ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunuyor. Karlarla kaplı dağlar arasında uzanan masmavi göl manzarası bahar aylarında ayrı bir seyir zevki oluşturuyor. Gökyüzünün en güzel göründüğü yer olarak bilinen Jasper Ulusal Parkı'nda ekim ayında "Jasper Dark Sky" festivali gerçekleştiriliyor. Festivalde etkileyici yıldız manzaralarını izleme ve uygulamalı bilim ile astronomi etkinliklerine katılma fırsatı bulabilirsiniz. Doğa sporlarını sevenler ise Jasper Ulusal Parkı'nda kışın kayak, ılık havalarda ise yürüyüş, kamp ve bisiklet aktiviteleri yapma imkanı bulabilir.



4

ZHANGJIAJIE ULUSAL PARKI (ÇİN)

ZHANGJIAJIE ULUSAL PARKI (ÇİN)

Çin'in ilginç jeolojik oluşumlarla meydana gelen uzun dağ sütunlarından oluşan Zhangjiajie Ulusal Parkı'nı görenleri hayrete düşürüyor. Göğe doğru uzanan sıra dışı sütunlar aynı zamanda birçok bitki türü için de ev sahipliği yapıyor. Zhangjiajie Ulusal Parkı'nda yapılabilecek sıra dışı etkinliklerden biri de Zhangjiajie cam köprüsünde yürümektir. 1430 metre yüksekten, aşağıda akan akarsulara bakmaya cesaret etmek çok kolay olmayacak.



5

FUJI-HAKONE IZU ULUSAL PARKI (JAPONYA)

FUJI-HAKONE IZU ULUSAL PARKI (JAPONYA)

Japonya'nın Hakone kasabasında bulunan milli park muhteşem bir görüntü sunuyor. Fuji Dağı eteklerinde geniş bir alana yayılan milli parkta birçok doğal oluşum görebilirsiniz. Fuji-Hakone Ulusal Park'ında 100'den fazla volkanik ada bulunmasından ötürü fazlasıyla çeşitli coğrafi özelliklere de tanıklık edebilirsiniz.



6

BANFF ULUSAL PARKI (KANADA)

BANFF ULUSAL PARKI (KANADA)

Kanada'nın en bilindik doğal güzelliklerinden biri olan Banff Milli Parkı, aynı zamanda en popüler milli parklar arasında yer alırken Kanada’nın en eski milli parkı olarak birçok turist ağırlıyor. Rocky Dağları bölgesinde 1885 yılında kurulmuş olan Banff, buzullardan beslenen gölleri, kayalık dağlarıyla ekosistemin çeşitliliğini gözler önüne seriyor. 6.641 km²'lik bir alanı kapsayan milli parkta Kanada geyiği, ren geyiği, boz ayı, dağ keçisi gibi çeşitli vahşi hayvan türü barınmaktadır. Milli park ziyaretinizde, bu hayvanları görme imkanı bulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR