Dünyada Koronavirüs Görülmeyen Ülkeler Hangileri?

Çin’de ortaya çıkan ve 188 ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs salgınından henüz etkilenmemiş olan ülkeler hangileridir? Kovid-19 virüsünün henüz ulaşamadığı yerler var mı? Detaylar haberimizde…

15.09.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-16:04) Dünyada Koronavirüs Görülmeyen Ülkeler Hangileri?

2019 yılının Aralık ayında Çin'de ortaya çıkan koronavirüs, tüm dünyada 29 milyon kişiye bulaştı.

Ancak bazı hükümetler virüsün henüz kendi ülke sınırları içerisinde görülmediğini duyurdu. Bunun nedeni ise bu ülkelerin çoğunun ada ülkesi olması ve modern ulaşım sistemlerinden yeterince faydalanmamalarıdır.

Kuzey Kore'nin de aralarında bulunduğu 'Kovid-19'suz' ülkelerde salgının görülmemesinin veya 'açıklanmamasının' sebepleri arasında sınırlarının diğer ülkelere kapalı olması veya doğru bilginin paylaşılmaması.

Şu ana kadar tam 188 ülkede görülen Kovid-19'un uğramadığı ülkeler ise şu şekilde:

Kiribati Cumhuriyeti

Pasifik Okyanusu'nda bulunan ve 100 bini aşkın nüfusa sahip olan ülkenin genişliği 811 kilometre karedir.

Marshall Takım Adaları

Asya pasifik ada ülkesi Papua Yeni Gine'nin kuzey batısında yer almakta. Sadece 181 kilometre karelik ülkede yaklaşık olarak 70 bin kişi yaşıyor.

Mikronezya

Pasifik'in gelişmekte olan ülkelerinden biri olan Mikronezya, 702 kilometrekaredir. 100 bini aşkın kişi yaşıyor burada yaşıyor.

Nauru

Papua Yeni Gine'nin doğusunda yer alan ada 10 bin nüfusa sahip ve yalnızca 21 kilometre kare büyüklüğünde.

Kuzey Kore

Bu ülkeler arasında en bilineni Kuzey Kore nükleer faaliyetleri, yönetim şekli ve hedef olduğu uluslararası yaptırımlarla adından söz ettiriyor.

Palau

Pasifik adalarından biri olan Palau ülkesi ile Türkiye’nin arasındaki ilişkilerin temeli 2007 yılında atıldı.

Bağımsız Samoa Cumhuriyeti

Komşuları Avustralya ve Yeni Zelanda olan İngiliz Uluslar Topluluğuna mensup Samoa, bölgedeki en eski demokrasi olarak, siyasi istikrarı ile ön plana çıkan bir ada ülkesi.

Solomon Adaları

Hindistan'ın güneyinde Hint Okyanusu'nda bulunan bu ada 28 bin 450 kilometre karelik bir yüz ölçümüne ve yarım milyonun üzerinde bir nüfusa sahip.

Tonga Krallığı

Güney Büyük Okyanus'taki ada ülkesi anayasal monarşi ile yönetilmektedir. 2006 yılında tahta çıkan Kral Tupou V'in 18 Mart 2012 yılında vefatı üzerine Devlet Başkanlığı görevine Kral George Tupou VI geldi.

Türkmenistan

Türkiye, 27 Ekim 1991 tarihinde SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan'ı ilk tanıyan ve Aşkabat'ta ilk Büyükelçilik açan ülke olma özelliğine sahip.

Vanuatu

Avustralya'nın doğusunda bulunan Asya pasifik ülkesi 2,5 milyon nüfusa sahip 12 bin metre karelik bir ada ülkesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal