01.05.2022-16:30 (Son Güncelleme:01.05.2022-17:01)


1

KİMDİR?

KİMDİR?

Salma Hayek, 2 eylül 1966 yılında Meksika'da doğdu.



2

Hayek'in annesi Meksika asıllı bir opera sanatçısı babası ise Lübnanlı bir iş adamıydı.



3

Hayek, lise eğitiminden sonra Universidad Iberoamericana’da uluslararası ilişkiler öğrenimi görmeye başladı. Hayellerinin peşinden koşmak isteyen Hayek okulu yarıda bıraktı. Meksika'dan ayrılarak Los Angeles'a geldi.



4

Oyunculuk derslerini alan ve aksanını düzeltmeye çalışan Hayek 1993 yılında yönetmen Robert Rodriguez tarafından keşfedildi.



5

1995 yılında vizyona giren Desperado filmindeki rolü ile büyük bir başarı yakaladı. Böylece Hollywood’a ilk adımını atmış oldu.



6

İki yıl önce eşi François-Henri Pinault'a Sevgililer Günü hediyesi olarak Kering isimli baykuşu veren Salma Hayek, kocası şehirde değilken odasında baykuşla birlikte nasıl uyuduğunu da anlattı: "Onunla aynı odada olmak bile büyüleyici. Bazen, bana gerçekten yakın olduğunda, bana sürtündüğünü hissedebiliyorum, bu gerçekten güzel. Ve kendimi çok kutsanmış hissediyorum."



7

Hayek aşkı milyarder Francois Pinault’un oğlu Henri Pinault'da buldu. 2007 tarihinde Francois Pinault’un oğlu Henri Pinault ile nişanlandıklarını açıkladı. Çiftin Valentina Paloma Pinault adlı bir kızları dünyaya geldi.



8

Salma Hayek InStyle dergisine verdiği röportajda ünlü yönetmen Harvey Weinstein ile duşa girmediğim, masaj yapmasına izin vermediğim ve oral seks yapmayı reddettiğim için onu filmden kovmakla tehdit ettiğini açıkladı.



9

Salma Hayek Desperado filminde başrolü paylaştığı Antonio Banderas'la seks sahnesi için de çekim başlayınca ağlamaya başladığını itiraf etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr