Dünyaca Ünlü Türk Markası Zeki Triko Son Mağazasını Kapatarak Kepenkleri İndirdi

1958 senesinde açılarak ünlü mankenlerin odak markası olan ve dünya plaj modasına öncülük eden Türk markası Zeki Triko, son mağazasını da kapatarak kepenk indirdi.

10.06.2021-12:16 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-12:23) Dünyaca Ünlü Türk Markası Zeki Triko Son Mağazasını Kapatarak Kepenkleri İndirdi

Dünyaca ünlü marka başına gelen sıkıntılardan dolayı son dükkanını da kapatarak marka hayatına son verdi. 1958 senesinde Zeki Başeskioğlu tarafından açılan ve bir dünya markası olmayı başaran bilenen Türk markası Zeki Triko, İstanbul'da bulunan son mağazası olan Nişantaşı’ndaki yerinde de kepenkleri indirdi. Söz konusu firmanın hiçbir telefonundan yetkililere ulaşılamazken internet sitesi de satışına son verdi.

DÜNYA PLAJ MODASINA ÖNCÜLÜK ETTİ 

Zeki Triko mankenlerin gözde markası olup, dünya plaj modasına o dönem öncülük gösteren bir marka haline gelmişti. Dünya tarafından bilinen popüler ünlü modellerle oluşturduğu reklam kampanyaları ile de yankı bulmuştu. Mayo üretimine 1984 yılında başlayan Zeki Triko, uluslararası 50 dergiye kapak ve haber oldu, dünyaca ünlü mankenleri Türkiye'ye getirerek defile ve çekimler yaptı, Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkı sağladı. Zeki Triko'nun kurucusu olan Başeskioğlu, sıfırdan bir dünya markası oluşturan Cumhuriyet dönemi girişimcilerine örnek olarak gösterildi. 


GİRİŞİMCİ RUHU VAR

Başeskioğlu'nun hayatı hakkında bilgilerin bulunduğu kitapta Başeskioğlu'nun girişimci ruhuna değinilerek ‘Onu ayıran en büyük özellik, sermaye birikim modelinin devlete yönelik müteahhitlik gibi işlere dayanmaması. Onu bu noktaya ulaştıran ne aileden miras, ne devlet desteği, ne de köşe dönme özlemi. Onu başarıya ulaştıran düşüncenin temelinde, girişimci ruha olan inanç var’ ifadeleri kullanıldı. 

SANSÜR TARTIŞMALARININ İÇİNDE KALDI 

Zeki Triko 90'ların sonuna kadar ünlü mankenlerin bulunduğu reklamları ile yankı getiriyordu. O dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi mayo reklamlarında problem oluşunca Zeki, 1997 senesinin Mart ayında Mustafa Kemal Atatürk'ün Florya plajında olan fotoğrafını kullandığı billboard kampanyasında ‘Güneşi özledik’ ifadesini kullanarak sansüre tepki gösterdi. Tarihler 2003'ü gösterdiğinde hac döneminde Atatürk Havalimanı'ndaki reklamının üzerinin kapatılması sonrası da sansür tartışmalarında gündeme düşüp tepkilere maruz kalmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal