Meğer İngilizlerin Ataları Beyaz Tenli Değilmiş !

Araştırmalar İngilizlerin atalarının aslında siyah tenli olduğunu ortaya çıkardı.

15.02.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 15.02.2018-12:32) Meğer İngilizlerin Ataları Beyaz Tenli Değilmiş !

İngiltere'de yapılan bir araştırma, İngilizlerin ceddinin siyah tenli olabileceğini ortaya koydu. Ülkede bulunan en eski bütün haldeki iskelet üzerinde yapılan DNA testine göre İngilizlerin ataları "koyudan siyaha giden" bir ten rengine ve mavi gözlere sahipti.

BUKLELİ SAÇLARI VARDI

Araştırmalara göre, 9 bin yıl önce yaşamış bu bedenin bukleli siyah saçları ve geniş elmacık kemiği vardı.

20'li yaşlarında öldüğü tahmin edilen söz konusu insanın yaşamı, Ada'da yerleşik hayata başlandığı zamana denk gelmesi nedeniyle bu kişi ilk çağdaş İngiliz kabul ediliyor.

İNGİLİZLERİN ATASI

İngiltere'de daha önceleri yerleşik hayata geçmeye çalışan insan topluluklarının  neredeyse tamamının yok olduğu ve günümüzdeki İngilizlerin araştırma konusu kişiyle aynı soydan geldiği kaydediliyor.

AÇIK TEN TAHMİN EDİLENDEN YENİ

Ulusal Tarih Müzesi ve Londra Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Kuzey Avrupalılar arasında açık renk ten tahmin edilenden daha da ileri bir döneme rastlıyor.

Londra Üniversitesi'nden Yoan Diekmann verdiği demeçte "Doğru gibi gözüken, İngiliz hisseden kişilerin beyaz tene sahip olması gerektiği algısı, zaman içinde değişmeyecek bir doğru değil" diyor.

Pennsylvania Üniversitesi'nde genetik üzerine araştırmalar yapan ve projede yer almayan Iain Mathieson, bulguların açık renk tene ilişkin genlerin oluşumuna dair çalışmalarla lişkili olduğunu söylüyor.

AÇIK TEN 7-8 BİN YIL ÖNCE ORTAYA ÇIKMIŞ

Araştırma öncesinde insanların yaklaşık 40 bin yıl önce Afrika kıtasından Avrupa kıtasına göç ederken açık renk tene sahip olmaya başladıkları bilinmekteydi.Son araştırma sonuçları ise açık renk tenin son 7-8 bin yılda ortaya çıktığını gözler önüne seriyor.
Uzmanlar, güneş ışığının kısıtlı olduğu yerlerde daha fazla D vitaminini emebilmek için insan vücutlarının beyazlaştığını düşünüyor.

TÜM BİLİNENLER DEĞİŞTİ

İskelet, 1903 yılında Somerset bölgesindeki bir mağarada bulunmuştu. Önceki temsillerinde söz konusu kişi, açık tenli biri olarak betimlenmişti.

Bilim insanları Mezolitik dönemde bugünkü İngilere kara sınırlarında 12 bin insanın yaşadığını tahmin ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal