Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 Salgını Kapsamında Türkiye'yi Tebrik Etti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge ile önemli bir görüşme yaptı. Kluge, Türkiye'yi çalışmalarından dolayı tebrik etti.

15.06.2021-21:16 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-21:28) Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 Salgını Kapsamında Türkiye'yi Tebrik Etti!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge görüştü. Görüşmede konuşan Hans, ‘Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın gösterdiği liderlikten ve alınan kararlı önlemlerden, Kovid-19 vakalarının düşürülmesine kadar bütün çabalardan dolayı sizi tebrik etmek isterim’ ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Kluge, Türkiye’de Kovid-19 salgını kapsamında Türkiye’de alınan kararları tebrik etti. 

‘TÜRKİYE’Yİ ÇABALARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUZ’

Hans Kluge yaptığı konuşmada, ‘Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın gösterdiği liderlikten ve alınan kararlı önlemlerden, Kovid-19 vakalarının düşürülmesine kadar bütün çabalardan dolayı sizi tebrik etmek isterim.’ ifadelerini kullandı. 

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Görüşme sonrasında konuşan Bakan Koca, 'İçinde bulunduğumuz şu günlerde pandeminin akut döneminin bitmeye yakın olduğunu ve tünelin ucundaki ışığı görmeye başladığımızı düşünüyorum. Bu pandemi toplumlarımızı birçok açıdan etkiledi ve ciddi sarsıntılara neden oldu. Ekonomi ve turizm gibi birçok sektör de pandemi nedeniyle ağır darbeler aldı. Tüm ülkeler bu sorunların içerisinden çıkmak için büyük bir gayret gösteriyorlar. Ancak, bu durum ciddi bir sorunu ve tehdidi de beraberinde getiriyor. Ekonomik kaygılar ve beklentiler doğrultusunda insan sağlığını korumaya yönelik gibi görünen önlemlerin bir araç olarak kullanıldığı, siyaset malzemesi yapıldığı, halk sağlığı açısından çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Bu durum DSÖ başta olmak üzere biz sağlıkçıların hepsine çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Yaptığınız seyahatler ve görüşmeler sırasında bu kaygıyı paylaşacağınızdan hiç şüphe duymuyorum' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal