Dünya Sağlık Örgütü: 2,5 Milyar İnsan İşitme Sorunu Yaşayabilir

Dünya Sağlık Örgütü 2050 yılına kadar yaklaşık 2 buçuk milyar insanın, ya da küresel nüfusun yaklaşık dörtte birinin farklı seviyelerde işitme kaybı sorunu yaşayacağını bildirdi.

02.03.2021-13:59 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-13:59) Dünya Sağlık Örgütü: 2,5 Milyar İnsan İşitme Sorunu Yaşayabilir

Örgütten Dünya İşitme Sağlığı Gününe özel yapılan açıklamada, 'Önlem alınmadığı takdirde bu kişilerin en az 700 milyonunun, kulak ve işitme bakımına ve diğer rehabilitasyon hizmetlerine erişime ihtiyacı olacak,'  şeklinde konuşuldu. Yayınlanan raporda, işitme kaybını önleme ve sorunu ele alma çabalarına yer veriliyor.

Örgütün uzmanının yaptığı açıklamada 'Önemli olan, bu durumu veya en azından çoğunu nasıl önleyeceğimizi biliyoruz.' sözleriyle karamsar tabloya vurgu yaptı.

İşitme sağlığı sorunuyla ilgili konuşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da, 'Tedavi edilmeyen işitme kaybı, insanların iletişim kurma, ders çalışma ve geçimini sağlama yetenekleri üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilir.' şeklinde konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporunda, küresel çapta 12-35 yaş arasındaki 1,1 milyar gencin eğlence ortamlarında gürültüye maruz kalma nedeniyle işitme kaybı riski altında olduğu öngörüsü de yer alıyor.

'Stratejik klinik tarama, olası işitme kaybının ve kulak hastalıklarının olabildiğince erken tespit edilmesini sağlayabilir' ifadesinin yer aldığı raporda, teşhisin ardından yapılacak erken müdahalenin de en önemli nokta olduğunu önemle belirtiliyor.

Çocuklarda işitme kaybının yaklaşık yüzde 60'ı kızamık ve menenjite karşı yapılan aşılama yoluyla önlenebiliyor.

Ayrıca anne-bebek bakımının iyileştirilmesinin yanı sıra orta kulak enflamatuar hastalıklarının taranması, işitme kaybını olabildiğince düşürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal