Dünya Klavye Şampiyonasında Türk Takımı Rekor Kırarak Birinci Oldu

ZAV 100 Uluslararası İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda Nisan Maya Tunçoğlu, dünya şampiyonluğunu yeni bir rekora imza atarak kazandı.

26.11.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-09:31) Dünya Klavye Şampiyonasında Türk Takımı Rekor Kırarak Birinci Oldu

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu’nun düzenlediği ZAV 100 Uluslararası İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda dünya şampiyonu bir Türk oldu. Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan Nisan Maya Tunçoğlu, ‘0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde’ şampiyonluğuna dünya rekoru kırarak ulaştı.

Şampiyonada 4 madalya alan Türk Takımı’ndan Nisan Maya Tunçoğlu, dakikada net 699 vuruş yaparak rekor kırmış oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN ARANDI

Elde ettikleri şampiyonlukların gurur verici olduğunu ifade eden Tunçoğlu, şunları kaydetti:

"Daha önceki yarışmada dünya şampiyonu olduktan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın beni aramasıyla son derece mutlu ve motive oldum. Bu motivasyonla yeni yarışmalara daha iyi hazırlandım. Çekya'da düzenlenen yarışmada da toplam 12 madalyanın 4'ünü ülkemiz aldı ve takım olarak şampiyon olduk. Takım olarak aldığımız şampiyonluk ve ülkemizin adını dünyaya duyurmak, gurur verici. Bu yarışmada da dünya birinciliği elde ettim ve bu başarıyı kimseye kaptırmak istemiyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal