Zimbabve'de Gizemli Bir Şekilde Ölen Fil Sayısı 34 Oldu

Güney Afrika'daki Zimbabve'de filler, gizemli bir şekilde ölüyor. Sebebi bilinmeyen hastalıktan dolayı 2 haftada 12 fil daha telef olarak öldü. Bu gelişmeyle beraber, ölen fillerin sayısı 34'e yükseldi.

29.09.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-10:49) Zimbabve'de Gizemli Bir Şekilde Ölen Fil Sayısı 34 Oldu

Güney Afrika ülkelerinden Zimbabve'de filler telef oluyor. Sebebi henüz anlaşılamayan bir hastalıktan dolayı yaşamını yitiren fillerin sayısı 34'e yükseldi.

HASTALIK HALA TEŞHİS EDİLEMİYOR

Zimbabve Milli Parklar ve Vahşi Yaşam İdaresi Direktörü Fulton Upenyu Mangwanya'nın mecliste yaptığı açıklamaya göre ülkede hala teşhis edilemeyen hastalıktan dolayı iki hafta içinde 12 fil daha telef oldu.

Fillerin ölüm nedeni hakkında araştırmaların sürdüğünü ifade eden Mangwanya, 24 Ağustos'tan beri ülkede gizemli bir şekilde ölen fillerin sayısının 34'e yükseldiğini kaydetti.

KOMŞU ÜLKEDE DE YÜZLERCE FİL ÖLMÜŞTÜ

Zimbabve'nin komşusu Botsvana'da da sebebi bilinmeyen hastalık nedeniyle 3 ayda 350'den fazla fil ölmüştü. Geçen sene de kuraklıktan dolayı Zimbabve'de 200 fil telef olmuştu. Ancak fillerin uzun süreden beri sebebi bilinmeyen bir şekilde telef olması, merak uyandırmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal