Zaharova, Ukraynalıların Çin'den Tahliye Edilenleri Taşlamasını Yorumladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Çin’den Ukrayna’nın Poltava Bölgesi’ndeki bir sağlık merkezine nakledilen Ukraynalıların protesto edilmesini Ortaçağ zihniyeti ve toplumun insani özelliklerden uzaklaştırılması olarak değerlendirdi.

22.02.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-19:24)

Ukrayna'da yaşanan gerginliği yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna’daki protestoların bu ülkenin gerçekten de Avrupa olduğunu, fakat Ortaçağ Avrupası olduğunu gösterdiğini ifade ettiğini.

Facebook sayfasından açıklamalarda bulunan Zaharova, protestoların Maydan darbesinin 6. yıldönümüne denk geldiğini anımsatarak şu ifadelere yer verdi:

"O zaman ‘uygar dünya’ Maydan’ı alkışlıyordu. Bugün ise kendi elleriyle beslediği kabileyi görünce ürperdi."

Zaharova, paylaşımına şu ifadelerle devam etti:

"Ukrayna demokrasisinin koruyucularına bir sorum var: Bu ülkeyi, ilerici reformların bir örneği olarak dünyaya göstermek istediğinizden emin misiniz? Çin’in baskıcı olduğuna öncülük edenlere bir soru: Gezegenin Çin tehdidiyle korkutulması gerektiğinden emin misiniz?"

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinden uçakla Ukrayna’nın Poltava Bölgesi Novie Sanjarı kentindeki bir sağlık merkezine nakledilen Ukrayna vatandaşlarıının şehre girişlerini bir grup engellemeye çalışmıştı.

Koronavirüs salgınına yakalanacaklarından korktuklarını ifade eden göstericiler, otobüsleri taşlayarak hastaneyi yakmaya çalıştı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede, 9 polis memuru ile bir sivil yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal