Yunanistan'ın Plastik Mermi Kullanması Konusunda AB: Bu Koşullara Bağlı

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Mamer, "AB hukukuna göre Yunanistan'ın sığınmacılara karşı plastik mermi kullanması yasal mı?" sorusunu, "Bu koşullara bağlı. Yunan yetkililerin karar vermesi ve uygun adımı atması gerekir." şeklinde cevapladı.

05.03.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-16:04) Yunanistan'ın Plastik Mermi Kullanması Konusunda AB: Bu Koşullara Bağlı

Günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplayan Mamer, Yunanistan sınırındaki sığınmacılarla alakalı konuştu.

Mamer, "AB hukuku uyarınca Yunanistan'ın sığınmacılara karşı plastik mermi kullanması yasal mı?" sorusunu, "Bu koşullara bağlı. Yunan yetkililerin karar vermesi ve uygun adımı atması gerekir." şeklinde cevapladı.

Yunanistan sınırındaki durumun çok zor olduğuna ifade eden Mamer, "Yunan yetkililerin hem sınırlarını korumasını hem de bunu uluslararası hukuka uygun bir şekilde yapmasını bekleriz. Yunan yetkililer, çok karmaşık ve zor bir durumda." dedi.

"SINIRLARDAKİ DURUM, 'GELİYORUM' DİYEN BİR KRİZDİ"

Diğer yandan AB yetkililerinin Türkiye ziyaretleri ve İdlib'deki durumla alakalı açıklamalarda bulunan Sözcü Peter Stano, "AB'yi baskı altına alan sınırlardaki mevcut durumun kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Stano, Türkiye ile AB'nin "normal duruma" dönmesi gerektiğinin altını çizerek "Yarın düzenlenecek olağanüstü dışişleri bakanları toplantısı önem taşıyor. Burada üye ülkelerin uçuşa yasak bölge de dahil tüm önerileri ele alınacak." ifadelerini kullandı.

Stano, "Temel amacımız, Türkiye bağlamında da sığınmacı kapsamında da sorunlara sebep olan Suriye krizine çözüm bulmamız." şeklinde konuştu.

"Sınırlardaki durum, aslında 'geliyorum' diyen bir krizdi" diye konuşan Stano, Suriye'deki durumun çok ciddi ve İdlib'de sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal