Yunanistan Kıta Sahanlığını Artıracağını Açıkladı!

Yunanistan'dan tepkileri üzerine çeken bir kıta sahanlığını açıklaması geldi! Söz konusu açıklamaya göre, Başbakanı Miçotakis,''Yunanistan'ın batı sınırındaki karasularını 6 milden 12 mile genişletmeyi planlıyoruz. Pasif politika anlayışımızı artık terk ediyoruz!'' dedi.

26.08.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-15:47) Yunanistan Kıta Sahanlığını Artıracağını Açıkladı!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki ilerleyişini hazmedemeyen Yunanistan, yaptığı açıklama ile kıta sahanlığını açıkladığını duyurdu.

Doğu Akdeniz'de 3 ülke ile tatbikat düzenlemesi öngörülen Yunanistan'dan yaptığı son açıklaması ile manevra değişikliğine gitti.

''Türkiye tahrik ediyor, bunlar sonlandırılırsa diyalog devam eder.'' açıklamasını yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis,''Yunanistan'ın batı sınırındaki karasularını 6 milden 12 mile genişletmeyi planlıyoruz. Pasif politika anlayışımızı artık terk ediyoruz!'' dedi.

Fransa Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin 26-28 Ağustos tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat yapacaklarını duyurmuş, Fransa ordusunun tatbikata 3 savaş uçağı ve helikopter yüklü bir fırkateynle katılacağı ifade edilmişti.

MISIR VE İTALYA İLE YAPILAN DENİZ YETKİ ALANLARINI SINIRLANDIRMA ANLAŞMALARINI ERTELEDİ
Yunanistan Parlamentosu'nda Mısır ve İtalya ile yapılan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmaları için yapılacak oylamanın yarına dek askıya alındığını dile getirdi.

Parlamentodan aktarılan bilgilendirmede, iki ülkeyle imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmaları için bugün gerçekleşmesi beklenen oylamanın, salgın nedeni ile askıya alındığını dile getirdi.

Oylamanın, yarın yerel saatle 15.00-20.00'de 60'ar milletvekilinden oluşan gruplar halinde gerçekleşeceği belirtildi.

Diğer taraftan Atina yönetimi, 9 Haziran'da İtalya, 7 Ağustos'ta ise Mısır ile MEB anlaşmaları gerçekleştirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal