Yunanistan'dan Göçmenlere İnsanlık Dışı Uygulama! Gübre Çuvalı Giydirdiler!

Kaçak yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan bir grup göçmen Yunan askerleri tarafından yakalanarak zorla Türkiye tarafına gönderildi. Göçmenleri darp eden ve kıyafetleri alan Yunan askerler bazılarının da üzerlerine gübre çuvalı geçirdi.

24.09.2018-17:17 - (Son Güncelleme: 24.09.2018-17:09) Yunanistan'dan Göçmenlere İnsanlık Dışı Uygulama! Gübre Çuvalı Giydirdiler!

Edirne Emniyet Müdürlüğü birimleri, Bosnaköy köyü civarında çok sayıda düzensiz göçmenin olduğu ihbarı ardından bölgeye gitti.

Polis, 30 düzensiz göçmeni yakaladı. Bu kişilerden kimisinin yarı çıplak olduğu ve üstlerine gübre çuvalı geçirildiği belirlendi.

Düzensiz göçmenler ifadelerinde, Yunan askerlerinin kendilerini döverek elbiselerini aldıklarını, Meriç Nehri üstünden Türkiye tarafına zorla yollandıklarını iddia etti. Göçmenler, Yunanistan tarafından Türkiye'ye zorla yollanan kişi sayısının yaklaşık 80'i bulduğunu, fakat diğerlerinin nereye gönderildiklerini bilmediklerini ifade etti. Sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Göç İdaresi'ne verilen düzensiz göçmenlere elbise, ayakkabı verilerek, yemek ve duş olanağı sağlandı.

"Geri itme/push back" de denilen uygulamanın son dönemlerde Yunanistan tarafından çokça uygulandığı öne sürüldü. Güvenlik ekiplerinden edinilen bilgiye göre, Yunanistan'ın Türkiye ile kara hudutunu tel örgü ile kapatması ardından doğal sınır Meriç Nehri kaçaklar tarafından daha fazla kullanılmaya başlandı.

Botlarla Meriç'i geçen düzensiz göçmenler Yunanistan'a gidiyor. Fakat son senelerde uluslararası anlaşmalara göre sınırı aşabilen kaçakların durumunu incelemekle sorumlu olmasına karşın Yunanistan, AB mevzuatına da aykırı olarak toplu sınır dışı işlemlerine kalkışıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal