Yunanistan'dan Göçmenlere Çirkin Protesto!

Yunanistan'da kendilerini "Birleşik Makedonlar" olarak adlandıran bir grup, Selanik'teki Diavata göçmen kampı çevresinde "yasa dışı göçe karşı bol domuz eti ve alkol" sloganıyla toplandı.

10.11.2019-19:54 - (Son Güncelleme: 10.11.2019-19:50)

Kampa 2 kilometre mesafede yanlarında getirdikleri domuz eti ve şarapları tüketen grubun dağıttığı bildiride, "Ülkemizin İslamlaşmasına izin vermeyeceğiz. Bizim kültürümüz farklı." sözlerini kullandılar.

"Yasa dışı göçe karşı bol domuz eti ve alkol" sloganıyla toplanan ve Yunan bayrakları taşıyan grubun gösterisi yaklaşık iki saat boyunca sürdü.

IRKÇILIK KARŞITI GÖSTERİ DE DÜZENLENDİ

Öte yandan kamp yakınlarında başka bir noktada da ırkçılık karşıtı gösteri gerçekleşti. Polis, iki grup arasında gerginlik yaşanmasına izin vermemek için yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık bir hafta önce sosyal medya üzerinden örgütlenen grubun, ülkedeki göçmenlere karşı domuz etli ve alkollü protesto gösterisi düzenleyeceğini açıklaması, parlamentoda SYRIZA Milletvekili Hristos Giannoulis'in sert tepkisine neden olmuştu.

Giannoulis, parlamentoda Ceza Kanunu'ndaki değişikliklerin konuşulduğu sırada söz alarak gösteriyi "sadistçe hareket ve vahşilik" şeklinde nitelendirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal