Yunanistan'daki Yangının Nedeni Ortaya Çıktı

Yunanistan'da 82 kişinin yaşamını yitirdiği orman yangınının yanan elektrik kablosu sebebiyle çıktığı tespit edildi.

26.07.2018-22:00 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-22:00)

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın çevresini adeta cehenneme çeviren yangının çıkış sebebi tespit edildi. 82 insanın yaşamını yitirmesine neden olan yangının yanan elektrik kablosu sebebiyle başladığı belirlendi.

EN AZ 82 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın çıkan orman yangını neticesinde şimdiye kadar en az 82 kişi yaşamını yitirdi. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı'nın yaptığı en son basın açıklamasında 187 Yunan vatandaşının yaralı olduğunu bildirirken 23'ünün çocuk olduğunu ifade edildi.

KAYIP ARAMA VE KİMLİK TESPİTLERİ DEVAM EDİYOR

Yangının çıktığı bölgedeki evlerde kayıp arama ve kimlik tespiti çalışmaları sürerken aramalara denizde de devame diyor. Mati, Rafina ve Nea Vunca'da yangının tamamen söndüğü ifade edilirken, Kalitehnipoli ve Kineta bölgesinde yangının küçük çaplı sürdüğü aktarıldı.

SEL FELAKETİNE KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, bugün yangının etkili olduğu bölgelerden biri olan Rafina'da belediye binasına ziyaret gerçekleştirdi. Basın açıklaması yapan Kammenos, bölgede olası bir sel felaketine karşı tedbirler aldıklarını belirterek, ağaçlandırma ve altyapı çalışmalarının en yakın zamanda başlatılacağını açıkladı.

"TÜM EVLERİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

Milli Savunma Bakanı Kammenos, Nea Vunca'daki spor merkezinin de tekrardan inşa edileceğini bildirerek, "Yurtdışından büyük bir dayanışma var. Toplanan yardımlarla tüm evleri yeniden inşa edeceğiz" diye konuştuç

"BİZİ TANRININ MERHAMETİNE BIRAKTINIZ"

Bölgeye ilk resmi ziyareti yapan Kammenos'a halktan büyük tepki geldi. Yunan vatandaşlardan biri Bakan Kammenos'a "Bizi Tanrı'nın merhametine bıraktınız" diyerek tepki gösterdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal