Yunanistan’da Sosyal Mekanlar Kapatılıyor

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle, salgının başından bu yana çeşitli düzenlemeler gerçekleşiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yeni bir düzenleme kararını Yunanistan aldı. Vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle, Yunanistan’da sosyal mekanlar kapatılacak.

31.10.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 31.10.2020-15:58) Yunanistan’da Sosyal Mekanlar Kapatılıyor

Dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle, birçok alanda değişimler yaşandı. Çeşitli kuralları da beraberinde getiren salgın, Yunanistan’da sosyal mekanların kapatılması kararının alınmasına neden oldu.

Kovid-19 salgını ile tüm dünya mücadele ederken, vaka sayılarının artmasının ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, alınacak yeni önlemleri aktardı. Yunanistan’ın başkenti Atina ve Kuzey Yunanistan’da artan vaka sayısının yüksek olduğu bölgelerde bütün kafe, bar ve lokantalar paket servis ve eve servis dışında kapatılacak. Sinema, müze ve kapalı spor salonlarının da hizmet vermesi durdurulacak..

Yunanistan, yükselişte olan vakalar nedeniyle ülkeyi iki önlem bölgesine ayırıyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis tarafından açıklanan yeni önlemler arasında, az vakaların görüldüğü bölgede hem iç mekanlarda, hem de dış mekanlarda maske takılması kararı yer almakta. Ayrıca gece 12'den sabah 5' kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Yunanistan’da kamu ve özel sektörde çalışanların yarısının evden çalışması zorunlu hale getirilecek. Üniversitelerde de eğitim online biçimde gerçekleşecek ve kalabalık toplantılara müsaade edilmeyecek. Sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarına uyulması gerekecek.

Aynı zamanda endüstriyel üretim alanı, perakende satışlarında ve okulların işlemesinde ise bir değişiklik olmayacak. Oteller, kuaför salonları gibi işletmeler hizmet verecek. Tüm bu önlemler 3 Kasım sabahı itibarı ile bir ay devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal