Yunanistan'da FETÖ Avı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Kipseli bölgesinde, polis kontrolünde durdurulan ve kendilerini Gülenciler olarak tanıtan eden Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup 5 kişinin yakalandığı aktarıldı.

01.10.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-09:06) Yunanistan'da FETÖ Avı

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan hain FETÖ'cüler Yunan polisi tarafından yakalandı. To Vima gazetesinin haberine göre, Kipseli'de polis kontrolünde durdurulan 5 FETÖ üyesinin yapılan  aramalarında sahte Avrupa ülkeleri kimlikleri ortaya çıktı.

Yunan polis yetkililerin dikkatini çeken en önemli unsur, bu kişilerin telefonlarında başkaları adına hazırlanmış 450-500 seyahat belgesi fotoğraflarının bulunması oldu.

Yakalanmalarının ardından Yunan Polis Teşkilatı ELAS ile Yunanistan İstihbarat Teşkilatı EYP, söz konusu 5 FETÖ'cü hakkında kapsamlı soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Soruşturmada, 5 kişinin  3 aydır Atina'da bulundukları tahmin ediliyor.

Yetkililerin, söz konusu kişilerin Yunanistan üzerinden Avrupa Birliği  ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarının yanı sıra diğer ülkelerden gelen sığınmacılar için de arabuluculuk yapıyor olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal