Yunanistan'da DHKP-C Davasında 9 Sanık Beraat Etti

Yunanistan'da Kasım 2017'de yakalanan DHKP-C ile bağlantısı olan 9 kişi "terör örgütü üyesi olmak" suçlamalarından beraat etti.

15.05.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-17:52)

Yunanistan'da Kasım 2017'de yakalanan DHKP-C ile bağlantısı olan 9 kişi "terör örgütü üyesi olmak" suçlamalarından beraat etti. Sanıklardan 6'sı hakkında ise "ruhsatsız hafif silah bulundurmak" ve "sahte evrak bulundurmak"tan 2 sene 7 ay hapis cezası verildi.

Yunanistan'da mahkeme, ülkede Kasım 2017'de ele geçirilen DHKP-C ile bağlantısı olan 9 kişinin "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından beraatine karar verdi.

Başkent Atina'da çeşitli evlere gerçekleştirilen baskınlarda yakalanarak tutuklanan 9 kişinin davası Atina Üç Üyeli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Söz konusu mahkeme, yargılanan tüm sanıkların "terör örgütüne üye olmak" ve "silah ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından beraatine karar verdi.

SANIKLARIN CEZALARI ERTELENDİ  

Diğer yandan, sanıklardan 6'sı "hafif silah ve maytap bulundurmak" ve "sahte evrak" suçlarından 2 sene 7 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Bu kişilerin 5'inin cezası ertelendi.

Sanıklar arasında, 2013 yılında AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olan, sonrasında mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası'ndan Türkiye'ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan'da yakalanan Hasan Biber'in cezası ise ertelenmeyerek para cezasına çevrildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal