Yunanistan'da Coronavirüs Annenin Bebeği Sağlıklı Doğdu

Yunanistan'da coronavirüs teşhisi konulan bir anne sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

20.03.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-12:48) Yunanistan'da Coronavirüs Annenin Bebeği Sağlıklı Doğdu

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın birçok ülkesinde görülürken, komşu Yunanistan'a da sıçradı. Yunanistan'da şu ana kadar 464 vaka tespit edilirken, 6 kişi de hayatını kaybetti. 

Ülkede, hafif virüs semptomları gösteren hamile kadına yapılan test sonuçlarında, kadının coronavirüs taşıyıcısı olduğu tespit edildi. Sonuöların ardındna hamile kadın doğumdan birkaç gün önce karantinaya alındı. Doğumuna kısa bir süre kalan kadın, sezeryan doğumla sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Bebeğe hemen coronavirüs testi yapılırken, test sonuçlarında bebeğin virüs taşımadığı tespit edildi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından doktor George Chelias yaptığı açıklamada, "Eşi görülmemiş bir deneyimdi. Üç eldiven ve gözlük. Tam boy bir güvenlik kıyafeti giyiyorduk. Astronot gibiydik." ifadelerini kullandı.

"ZORLUKLARIN ORTASINDA UMUT DOĞDU"

Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias ise "Zorlukların ortasında umut doğdu. Ülkemizde korona virüslü bir anneden sağlıklı bir bebeğin doğumundan sonra Attika Hastanesi’ndeki doktorlar ve hemşireler." paylaşımında bulundu.

Bebeğin vücudundaki koronavirüs olasılığını ekarte etmek için ikinci bir test yapılacağını açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal