Yunanistan'da 24 Saatlik Memur Grevi

Yunanistan'da hükümetin sosyal güvenlik yasa tasarısına tepki gösteren kamu çalışanları, 24 saatlik grev yaptı. Grev sebebiyle ülkede hayat resmen felç oldu.

18.02.2020-15:31 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-15:29) Yunanistan'da 24 Saatlik Memur Grevi

Greve saat 06.00 sularında başlayan greve, yerel yönetim çalışanları, gazeteciler, devlet hastaneleri çalışanları, demir yolları ve liman işçileri katıldı.

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME) ve Atina İşçi Merkezinin (EKA) çağrısıyla saat 06.00 sularında başlayan greve, yerel yönetim çalışanları, gazeteciler, devlet hastaneleri çalışanları, demir yolları ve liman işçileri katıldı.

YUNANİSTAN'DA HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Grev boyuncac devlet dairelerinde ve bazı belediyelerdeki hizmetlerde aksaklıklar yaşanırken, haber ağırlıklı internet siteleri, belirli saatler arasında sayfalarını yenileyemedi. Özel ve devlet televizyon kanallarında haber bültenleri yayınlanmadı.

TOPLU TAŞIMA İPTAL, TRAFİK FELÇ

Şehirler arası tren seferleri iptal edildi ve ana kara ile adalar arasında sefer yapan bazı gemiler limanlarda bağlı kaldı. Toplu taşıma sektörü çalışanlarının da greve destek vermeleri, başkent Atina’da trafiği olumsuz etkiledi.

Şehir merkezinde bulunan Klaftmonos ve Omonia meydanlarındaki düzenledikleri gösteriler sonrası göstericiler parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'na kadar ilerledi.

HÜKÜMETTEN "SİGORTA PRİMLERİ ARTIRILSIN" TEKLİFİ

Yunanistan'da, hükümetin hazırladığı "Sigorta reformu ve Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumunun dijital dönüşümü" adı altında onaylanmak üzere parlamentoya getirilen tasarıda, sigorta primlerinin artırılması ve emekli maaşlarının enflasyona göre düzenlenmesini öngören maddeler bulunuyor.

MEMUR VE İŞÇİLER TASARIYA TEPKİLİ

Tasarıya itiraz eden memur ve işçiler, mali kriz yıllarında referandumlar kapsamında sosyal sigorta kurumlarına getirilen sınırlamaların kaldırılmasını, tüm emekli sandıklarının devlet güvencesi altına alınmasını talep ediyor.

Memur ve işçiler bunların dışında "13. ve 14. maaş" olarak nitelendirilen bayramlarda emeklilere ve çalışanlara yılda iki maaş ikramiye uygulamasının geri getirilmesini de talep ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal