Yunanistan, Türk Ürünlerine Boykot Çağrısı Yaptı

Ayasofya'nın cami statüsüne kavuşturulmasının ardından Yunanistan, Türk ürünleri için boykot çağrısı yaptı.

13.07.2020-09:29 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-12:25) Yunanistan, Türk Ürünlerine Boykot Çağrısı Yaptı

Danıştay, 1934 tarihli Ayasofya’nın müze olmasını öngören kararı iptal etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Ayasofya cami oldu.

TÜRK MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

Yunanistan Ticaret ve Yatırım Konfederasyonu Başkanı Vassilis Korkidis, Yunanistan’ın Türk mallarını boykot etmesi ve yönetimin Avrupa Birliğinden ticari yaptırımlar uygulamasını istemesi gerektiğini söyledi.

Korkidis, Türkiye'den ürün ithalatı ve tüketiminin yasaklanması sonrası, bunun bir karşılığı olacağını ve Yunan ekonomisine büyük zarar vereceğini bildiğini dile getirerek, ‘Fakat bir Yunan, Hristiyan ve dünya kültür anıtının düşüşüne yönelik eylemlerin bedeli ne kadardır?’ dedi.

‘TÜRKİYE İLE NEDEN YAKIN EKONOMİK İLİŞKİLERİ SÜRDÜRELİM’

Korkidis, Türkiye'nin Yunan mallarının kayda değer bir ithalatçısı olduğunu fakat bunun yanı sıra savunma ve mülteciler için büyük harcamalar yapılmasına yol açtığını kaydederek, ‘Yunan ürünlerinin Türkiye'ye ihracatı 1.4 milyar avroya ulaşabilir fakat Türkiye'den ithalat da 1 milyar avroya yakın. Peki Türk provokasyonlarını dengelemek için yeterli pozitif ticaret dengesi var mı? Neden dini inançlarımıza, tarihimize ve ulusal egemenlik haklarımıza sürekli meydan okuyan bir ülke ile yakın ekonomik ilişkileri sürdürelim?’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal