Yunanistan Medyası: Donanma ve Savaş Uçakları Hazır

Yunan medyası, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma çalışmalarına karşı Yunanistan donanmasına ait etkenlerin, Ege Denizi’nin güneydoğusunda savaş pozisyonu aldığını öne sürdü.

11.08.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-12:14) Yunanistan Medyası: Donanma ve Savaş Uçakları Hazır

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sismik araştırma çalışmaları tansiyonu yükseltmeyi sürdürüyor.

Oruç Reis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma çalışmaları için Antalya sularından geçen sabah hareket ederek akşam vakitlerinde Navtex bölgesinde girdi. Oruç Reis'e beş fırkateynin eşlik ettiği görüldü.

'DONANMA HAZIR'

Bu gelişmelerden sonra Yunanistan medyası bir takım iddialar öne sürdü. Ülkenin en fazla okunan gazetelerinden Ta Nea, 'Yunan fırkateynler Oruç Reis’in karşısında' manşetini atarak, Yunanistan donanmasının gemileri ve fırkateynleri hazır tutulduğunu yazdı.

Sözcü'deki habere göre gazete, Yunanistan donanmasının Oruç Reis’in tüm hareketlerinin yakından takip edileceğini ve Yunan Ulusal Operasyon Merkezi’nin tüm verileri incelediğini aktarırken, 'Donanma, Türk araştırma gemisinin hareketlerini yakından takip ediyor ve her 15 dakikada bir geminin bölgeden çıkması çağrısını geçiyor. Yunan donanması Ege Denizi’nin güneydoğusunda savaş pozisyonu alırken, Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları da kalkmaya hazır halde' dedi.

'24 SAAT ÖNEMLİ'

Yunanistan’ın gazetelerinden Kathimerini de olanlara gazetenin manşetinde yer verdi.

Kathimerini’nin haberinde, 'Ankara-Atina arasındaki ilişki Oruç Reis sebebiyle çok kırılgan ve hem Yunanistan hem de Türkiye’nin savaş gemileri karşı karşıya gelmiş durumda. Güvenilir kaynaklara göre önümüzdeki 24 saat çok kritik olarak adlandırılıyor' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal