Yunanistan Hükümet Sözcüsünden Bayrak Açıklaması

Yunanistan hükumet sözcüsü bir televizyon programında verdiği demeçte, ülkeler arası siyaseti sivil kişiler belirlememeli, böylesi davranışlardan kaçınılması iyi olur dedi.

18.04.2018-13:25 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-13:25) Yunanistan Hükümet Sözcüsünden Bayrak Açıklaması

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitri Canakopulos, üç Yunan vatandaşının geçen Cuma günü Kerdo (Mikri Antropofa-Küçük Yamyam) kayalığına Yunanistan bayrağı dikmelerini eleştiridi. Canakopulos, Skai televizyonuna yaptığı açıklamada, “Dış politikayı sivil kişiler belirleyip etki edemez. Böylesi bir bölgede bayrak olup olmayacağı konusu, dış politikayı ilgilendiren bir konudur. Ege’de 40 yıldır süregelen durum göz önüne alındığı zaman, böylesi davranışlardan kaçınılması daha iyi olur” dedi.

Canakopulos, “Kerdo’daki Yunan bayrağını Türkler indirdi mi?” sorusuna ise “Böyle bir vaka henüz doğrulanmıyor. Deniz Kuvvetleri’nden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu vakayı doğrulamıyoruz. Dolayısıyla böyle bir olay olmadı” yanıtını verdi. Yunan hükümet sözcüsü Canakopulos’un konuşmasından satır başları şu şekilde oldu:

Türkiye ile iletişim kanallarımız her zaman açık. Siyasi liderler ya da kuvvet komutanları asıl gerginlik dönemlerinde görüşmelidir. Programlı bir şey yok fakat bu istikamette bazı girişimlerimiz elbet ki olacak.

Türkiye istediği kadar bizi tahrik etsin, tehdit etsin Ege’de bazı gerçekler vardır. Ege’deki sınırlar şüphe kaldırmıyor.

Türkiye, tırmandırma ve gerginlik stratejisinin kendileri için de iyiye sonuç çıkmadığını idrak etmelidir. Uluslararası ilişkiler sahnesinde sürekli olarak zemin kaybediyor. Türkiye gölgesi ile gerçekteki boyunu karıştırmamalı.

Yunanistan’ın herhangi bir ülke ile ikili anlaşmazlığı durumu olması aynı zamanda Avrupa Birliği’nin (AB) de konusudur. Yunanistan’ın sınırları aynı zamanda Avrupa Birliği’nin sınırlarıdır. şeklinde oldu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kadyırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal