Yunanistan FETÖ'cüleri Korumaya Devam Ediyor! Gizlice Tahliye Ettiler

Yunanistan, geçen hafta iltica hakkı tanınan darbeci Ahmet Güzel'i gizli bir şekilde tahliye ettiği bilgisine ulaşıldı.

13.05.2018-14:20 - (Son Güncelleme: 13.05.2018-14:13) Yunanistan FETÖ'cüleri Korumaya Devam Ediyor! Gizlice Tahliye Ettiler

Yunan Kathimerini gazetesi, darbeci Ahmet Güzel’in geçtiğimiz Perşembe günü bulunduğu nezarethaneden bir polis arabasına bindirilip, geçen 26 Nisan’da serbest bırakılan FETÖ’cü yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı’nın da kaldığı eve götürüldüğünü aktardı.

FETÖ’cü askerler için tahsis edilen ev, Yunan basınına göre, Atina çevresinde bulunuyor. Evin korunması için yaklaşık 90 emniyet görevlisi vazife yapıyor.

Bu arada sıkım gözetim altında tutulan FETÖ’cü Özykaynakçı’nın geçen hafta, Yunan emniyet görevlilerinin refakatinde Atina Olimpiyat Köyü’ne gelerek, nezarethanede bulunun diğer FETÖ’cü askerleri ziyaret ettiği bilgisine ulaşıldı. 

Nezarethanede hali hazırda 6 FETÖ’cü asker kalıyor. Darbeci askerlerin 18 aylık idari tutukluluk süresi mayıs ayı sonuna kadar dolmuş olacak.

Yunanistan'da tutukluluk süresinin dolması sebebiyle, iltica isteklerine verilecek yanıtlar beklenmeden, darbeci yüzbaşı Feridun Çoban ve Abdullah Yetik’in 22 Mayıs günü, binbaşı Gencay Böyük ve yüzbaşı Bilal Kurugül’ün 30 Mayıs günü ve yüzbaşı Uğur Uçan’ın da 31 Mayıs’da tahliye etmeleri planlanıyor.

FETÖ’cü askerlere iltica hakkı tanınıp tanınmayacağına dair kesin kararı ise Yunan Danıştay’ı Haziran ayında açıklaması öngörülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal